Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pralko suszarka WD8NK52E0AW Ecobbubble

(Temat utworzony: 21-08-2021 11:17 AM)
7283 Wyświetlenia
Afryczka
Journeyman
Opcje

Witam 😉

Mam kilka pytań odnośnie owego modelu. 
- gdzie gromadzą się ,,kłaczki” po suszeniu? Wiem, że w samych suszarkach gromadzą się w filtrze, który każdorazowo trzeba wyczyścić. W mojej pralko-suszarce często pozostają w ogumieniu bębna, czy to normalne ? 

- czy program ,,ekonomiczny” sam dostosowuje temperaturę ? Nie da się jej zmienić samemu na panelu.

- czy pralko-suszarka poinformuje mnie o przekroczeniu limitu wagi ? Czy da się sprawdzić jaki obecnie jest załadunek ? Jeżeli tak, to w jaki sposób? 

Z góry dziękuję za pomoc. 

Pozdrawiam

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Afryczka  Witam

W pralko suszarce kłaczki odpływają z wodą,
natomiast co do programu  ekonomicznego to  pierze w temp: 20-30 stopni zależnie od załadunku.

Limit wagi jest Ogólnie szacowany przez pralke.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

41 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Afryczka  Witam

W pralko suszarce kłaczki odpływają z wodą,
natomiast co do programu  ekonomicznego to  pierze w temp: 20-30 stopni zależnie od załadunku.

Limit wagi jest Ogólnie szacowany przez pralke.

Kosmomalina
First Poster
Opcje

Hej! Też jestem zawiedziona kłaczkami 😞 tzn u mnie mnóstwo gromadzi się w uszczelce i trudno ją wyczyścić. Myślałam, że będzie fajniej. 

Afryczka
Journeyman
Opcje

Powiedz mi jeszcze, czy jest jakiś magiczny sposób obejścia komunikatu ,,hot”?
Syn ostatnio podczas suszenia podbiegł i wył urządzenie (pomimo blokady przed dziećmi ten jeden przycisk normalnie działa - kompletnie mija się to z całą ideą zablokowania urządzenia przed dziećmi), chciałam od razu ponownie ja uruchomić, ale niestety pralka nie reagowała na nic. Rozumiem, że z powodu zbyt wysokiej temp drzwiczki się nie otworzą, ale nie da siw uruchomić programu dalej- kontynuacji ? Podobnie podczas samego prania, kiedy syn wył pralkę, po ponownym uruchomieniu nie dało się kontynuować poprzedniego, musiałam ustawić od początku. 🤷🏻‍♀️

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Afryczka Komunikatu HOT nie można pominąć.

Wznowić pranie można, po wybraniu pauzy (trójkąta z II), ale nie po wyłączeniu pralki. 

davseth
Student
Opcje

Witam, w mojej pralko suszarce jest ten sam problem, kłaczki są w uszczelce i jest to uciążliwe szczególnie gdy po suszeniu nastawi się czarne ciuchy do prania, całe są w tych kłaczkach....

Czy można dokupić jakiś uniwersalny filtr, który można zamontować z w pralko suszarce, żeby zbierał te kłaczki?

Pozdrawiam

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@davseth  Witam 

A czy obecny filtry są regularnie czyszczone jak zaleca producent?

davseth
Student
Opcje

Pralko suszarkę posiadam miesiąc czasu i te "kłaczki" zbierają się w uszczelce bębna od pierwszego suszenia, po każdym trzeba bardzo dokładnie czyścić ręcznie i najlepiej puścić szybkie pranie na pusto na 15 min, jest to uciążliwe, poza tym wszytko działa super.

Filtry czyszczone, choć zupełnie nowe.

Mój model to dokładnie WD8NK52E0ZW AddWash Slim

Pozdrawiam.

Dawid

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@davseth Cześć!

W pralko-suszarkach zasadniczo nie ma filtra wyłapującego włókna. Takie rozwiązanie jest w szuszarkach. Całkowicie więc nie wyeliminujemy tego, gdyż jest to normalne z uwagi na działanie i konstrukcję urządzenia. Czy napiszesz coś więcej o załadunku oraz programie, jakiego używasz? 

Afryczka
Journeyman
Opcje

@PrzemekM  Cześć! Pojawił się kolejny problem. Podczas suszenia wyświetlił się kod HC. Po wył pralki i puszczeniu ponownego suszenia zniknął ale automat nie suszy, jest zimny jakby grzałka rzeczywiście przestała dzialac. Jak skontaktować się z serwisem i co będzie potrzebne (tylko faktura zakupu ?)