Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kostkarka wylewa wodę co 10 minut - RSA1DTVG

(Temat utworzony: 17-04-2018 07:37 AM)
817 Wyświetlenia
WojtekK
Apprentice
Opcje

Witam,

od kilku dni lodówka RSA1DTVG zaczęła ciągle wylewać wodę z kostkarki. Nawet jak włączę ice-off kotkarka ciągle nalewa wodę jakby chciała robić lód, ale po 10 minutach wylewa tą wodę do zasobnika kostek lodu. I tak non stop. 
Pomogło jedynie zakręcenie dopływu wody, ale kostkarka dalej robi to samo - jedynie, że teraz nie wylewa nic.

Proszę o pomoc, co może być nie tak?

Było u mnie już dwóch serwisantów ale nie mają pojęcia co jest nie tak. Proponują wymiany jakichś całych modółów za dość duże pieniądze, ale i tak mówią że to na chybił-trafił...

0 Like
10 Odpowiedzi
LeszekJ
Voyager
Opcje

I oczywiście nie mają modułu na chwilowe sprawdzenie czy pomaga?

0 Like
WojtekK
Apprentice
Opcje

Nie mają. 😞

Szukam pomocy tu, bo wymieniać w ciemno za duże pieniądze to bez sensu... Może mi wyjść drożej niż nowa lodówka 😞

0 Like
Opcje

Cześć WojtekK,

Przekazałam Twoją sprawę do działu technicznego Samsunga. Jak tylko ustalę jak można Ci pomóc wrócę z odpowiedzią. Wnioskuję z Twojej wiadomości że sprzęt jest już po gwarancji, zgadza się?

0 Like
WojtekK
Apprentice
Opcje
Tak. Lodówka rok po gwarancji
Opcje

Dzięki za odpowiedź. Czekamy na opinie techników.

0 Like
rbaska
First Poster
Opcje

Witam. Czy jest szansa abym otrzymał podpowiedź jak usunąć powyższą usterkę? Także kostkarka w mojej lodówce ciągle pracuje i wylewa wodę. Kuchnia zalana, a wyłączenie kostkarki z panelu nic nie daje. Lodówka Samsung RSA1UTMG. Dziękuję za ewentualną odpowiedź

0 Like
WojtekK
Apprentice
Opcje

Witam.

potrzebna była jednak wymiana całego modułu kostkarki. 
po wymianie wszystko działa.

koszt około 400 zł w tamtym czasie

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rbaska  Witam

W tej sytuacji najlepiej skontaktować się z serwisem

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

rbaska
First Poster
Opcje

OK. Dziękuję za podpowiedź. Poszukam w necie tego modułu. Pewnie nowej nie dostanę. Lodówka ma 9lat. 

0 Like