Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pralko suszarka WD8NK52E0AW Ecobbubble

(Temat utworzony: 30-09-2022 10:12 AM)
1083 Wyświetlenia
Afryczka
Journeyman
Opcje

Witam 😉

Mam kilka pytań odnośnie owego modelu. 
- gdzie gromadzą się ,,kłaczki” po suszeniu? Wiem, że w samych suszarkach gromadzą się w filtrze, który każdorazowo trzeba wyczyścić. W mojej pralko-suszarce często pozostają w ogumieniu bębna, czy to normalne ? 

- czy program ,,ekonomiczny” sam dostosowuje temperaturę ? Nie da się jej zmienić samemu na panelu.

- czy pralko-suszarka poinformuje mnie o przekroczeniu limitu wagi ? Czy da się sprawdzić jaki obecnie jest załadunek ? Jeżeli tak, to w jaki sposób? 

Z góry dziękuję za pomoc. 

Pozdrawiam

JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Afryczka, serwisy znajdziesz pod tym linkiem: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Po wpisaniu kodu pocztowego pojawią się serwisy najbliżej Ciebie, po wybraniu serwisu pojawią się dane kontaktowe :] 

Z tego co kojarzę dowód zakupu będzie niezbędny do naprawy na gwarancji, ale tutaj najlepiej już przedzwonić do wybranego serwisu i dopytać o szczegóły. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Afryczka  Cześć 

Wygląda na to że potrzebny będzie w tej sprawie serwis.  Koleżanka już podała wcześniej link gdzie można odszukać najbliższy.  Wydaję się że wystarczy dowód zakupu ale o to też najlepiej dopytać serwis. 

Afryczka
Journeyman
Opcje

Dziękuje za odpowiedzi, zgłosiłam już problem i czekam na kontakt serwisu 🙂 wystarczy dowód zakupu 🙂

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Afryczka  dobrze,  czekamy zatem na informacje jak sytuacja po wizycie serwisu 🙂

Afryczka
Journeyman
Opcje

@PrzemekM 
Cześć! Jestem po serwisie 🙂 wymieniony został tzw. kanał ciepłego powietrza (czy jakoś tak). Okazało się, że szwankował już od jakiegoś czasu. Dodatkowo serwisant zrobił cały przegląd pralki. Generalnie jestem bardzo zadowolona. Pan serwisant bardzo kompetentny, odpowiedział na każde moje pytanie, doradził jak dbać o pralkę dodatkowo co oparł na swoich doświadczeniach i obserwacjach, co nie jest napisane w instrukcji.
Naprawdę polecam 🙂

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Afryczka  Cześć 

Świetnie że wszystko się dobrze skończyło i że jesteś zadowolona z wizyty serwisanta🙂

Pozdrawiam, 🙂

MichalCz
Apprentice
Opcje
Mam starszy model pralko-suszarki Samsung i niestety w nowszych modelach nic się nie zmieniło w kwestii usuwania kłaczków. W suszarkach jest łatwo dostępny filtr który czyścimy po każdym suszeniu. W pralko-suszarkach cały brud w postaci kłaczków osadza się w całym kanale gdzie podgrzewane jest powietrze suszące ubrania. Brud powoduje gorszy przepływ powietrza i przegrzewanie grzałki błędy i wyskakiwanie bezpiecznika grzałki. Jedynym sposobem pozbycia się brudu jest rozkręcenie elementów kanału i dokładne oczyszczenie wszystkiego w szczególności łopatek wentylatora. Niestety większość użytkowników sobie z tym nie poradzi i musi wzywać serwis.
MarzenaSz1
Journeyman
Opcje

U mnie to samo.... model WD8NK52E0ZW

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarzenaSz1  Dzień dobry 

Proszę opisać co dokładnie się dzieje?

0 Like
MarzenaSz1
Journeyman
Opcje

Dziękuję za szybką reakcję. Przy programie suszenia pralkosuszarka przestaje działać po jakimś czasie, dźwięk krótki jest, odblokowuje się, że mogę ją otworzyć, rzeczy są zimne.  Dzisiaj ostatnia próba i znowu się zatrzymała po 20 minutach, sprawdziłam że zimne w środku, włączyłam start ponownie i teraz wyskoczył mi błąd HC2. 

0 Like