Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralko-suszarka eco buble nie wyłącza sie po cyklu suszenia

(Temat utworzony: 17-12-2019 06:53 PM)
9085 Wyświetlenia
Edbassman
First Poster
Opcje

Witam. Mam problem z pralko  suszarka eco buble. Po zakończeniu suszenia , zostaje minuta i suszarka nie kończy cyklu i nie wyłącza sie . Cały czas suszy A na wyświetlaczu jest minuta do końca.  Co może być przyczyną? 

0 Like
Jagna
First Poster
Opcje
To moja druga pralko-suszarka samsunga. Pierwsza była naprawiana 3 razy i za 4 razem dostałam nową. Ta zepsuła się 3 m-ce po gwarancji. Jestem bardzo zawiedziona tą firmą i to jest bardzo łagodnie napisane :-(. Sprzęt drogi, i nie powiem, bo z wyników prania i suszenia byłam bardzo zadowolona, pranie było idealnie suche i przy odpowiednim załadunku nie wymagało żadnego prasowania. Jednak w sumie 2 pralki posłużyły mi razem 3,5 roku, za kwotę 3 tyś. To nie jest uczciwe.
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Jagna przykro mi z powodu problemów z urządzeniem 😞 Przepłucz jeszcze odpływ oraz wąż odpływowy. Sprawdzałaś na różnych programach? Jaki masz model?

0 Like
Marcin_200sx
First Poster
Opcje

Hej,

Czy udało się komuś problem rozwiązać. U mnie jest identyczny problem. Doszedłem do tego że spowodowany on jest nie podawaniem wody podczas suszenia. Elektrozawór wody jest ok. Wygląda jak problem ze sterownikiem. 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Marcin_200sx pralko-suszarki maja suszenie kondensacyjne, więc pobieranie wody w trakcie suszenia jest normalne. Opiszesz, jak dokładnie wyglada to u Ciebie? 

0 Like
Marcin_200sx
First Poster
Opcje

Hej, wiem że jest normalne. U mnie suszenie nie działa ( i zdaję się, że u wszystkich, którzy taki problem mają i opisali wyżej) własnie z powodu że woda nie jest podawana  w trakcie suszenia. Kondensator nie jest chlodzony i para nie ma sie gdzie skraplać. Dlatego cały czas krąży w układzie i mimo wysokiej temperatury ciuchy nie schną.

Sprawdziłem elektrozawór - działają wszystkie trzy cewki i wodę podają. Jednak na cewkę, która odpowiada za podawanie wody do chłodzenia wystawione jest jakieś napięcie 202V co wygląda na problem ze sterownikiem. Napiecie to jest podane przez caly czas suszenia. 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Marcin_200sx kontaktowałeś się w tej sprawie z serwisem czy wolisz sam naprawiać?

0 Like
Marcin_200sx
First Poster
Opcje

Jeszcze się nie kontaktowałem, bo po tym co przeczytałem powyżej, nie wiem czy serwis sobie poradzi. Sprzet zepsuł sie dwa miesiace po gwarancji, więc jeżeli bede mógł to naprawie sam. 

0 Like
Jagna
First Poster
Opcje

U mnie sprawa załatwiona 🙂 Mam wrażenie, że pralka suszy lepiej niż jak była nowa. Takie codzienne pranie nastawiam na 2 godziny i czasem jest nawet zbyt suche. Przyszedł fachowiec i wymienił czujnik odpowiedzialny za kondensację pary. Koszt 150 zł. Przeciekające dzwiczki od AddWash wymieniliśmy sami, koszt jakieś 20-30 zł (sklep north z Koszalina) . I jak czytałam gdzieś w postach wcale nie ma potrzeby wykręcania całych drzwiczek. Powodzenia 🙂

0 Like
PatrykG
Pioneer
Opcje

@Jagna To dobra wiadomość :smiling-face: W razie jakichkolwiek pytań daj znać.

0 Like
KAdrian
First Poster
Opcje

Mam identyczne problemy z pralko-suszarką WD90K6400OX. Człowiek zapłacił 4 000 zł i dostaje kupę złomu. 
Urządzenie jest chyba wyliczone, żeby zepsuć się zaraz po gwarancji.

W ostatnim miesiącu gwarancji zepsuła się pompa, woda stała po praniu w pralce, ale udało się wyprosić naprawę. Po gwarancji przestało działać suszenie, pranie po suszeniu jest wilgotne a program suszenia stoi pół godziny w ostatniej minucie przez co zamiast 30 minut pranie suszy się godzinę bo program wisi, a jak mu się przerwie na tej ostatniej minucie to i tak będzie wisiał na "HOT" i nic się z praniem nie zrobi.  Trzeba i tak czekać.

Kontaktowałem się z Samsungiem to ich propozycja to np.

-Podłaczenie urządzenia do kontaktu z uziemieniem;

Urządzenie działało 2 lata w obecnym gniazdku, i nagle przestało i ktoś wychodzi z taką propozycją "naprawy"?

Żałosne.

Odradzam jakiekolwiek zakupy takich urządzeń. Kogo stać na to żeby co 2 lata wymieniać cały sprzęt bo to co od Samsunga to się psuje zaraz po gwarancji. Samsung produkuje w ten sposób tylko góry elektro-śmieci, bez patrzenia na ekologię, dla nich się liczą tylko kwestie ekonomiczne, czyli kup, wywal, kup następne.

0 Like