Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka WW80M741NOA/EO problemy

(Temat utworzony: 16-04-2019 10:48 PM)
1308 Wyświetlenia
Viki
Helping Hand
Opcje

Witam. Od wczoraj jestem posiadaczką pralki WW80M741NOA, QuickDrive™ ale mam pewne wątpliwości co do jej prawidlowego działania. Miała być cicha a buczy a przy wirowaniu cała wibruje. Jest wypoziomowana i skalibrowana. Dwa w instrukcji jest napisane ze mozna wylaczyc dzwiek włączania i wyłączania pralki a niestety wyłączając dźwięk tylko wyłącza się melodyjka na koniec prania. Czy wyżej wymienione problemy są normalnym działanie pralki czy z moim egzemplarzem jest coś nie tak i muszę wezwać serwis? 

0 Like
7 Odpowiedzi
paniczklos
Pioneer
Opcje

@Viki w taki sposób jak moja ? : https://www.youtube.com/watch?v=RXksZe_SaVk

Co do buczenia to po lekturze forum, prawdopodobnie silniczek od EcoBubble - nie znam się ale wypowiem się :smiling-face: Z tym nie mialem problemu.

Z wirowaniem jest kilka opcji ( zakladam że to przy obrotach powyzej 1000 ? ) :

1) Infolinia powie Ci, że to prawidlowa praca pralki, a Twoje pranie jest źle rozlożone w bębnie

2) W zależności od serwisanta dowiesz się ,że to prawidlowa praca, lub wymieni Ci bęben / amortyzację bębna.

3) Wymienią Ci pralkę na nową.

Możesz spróbować puścić z pustym bębnem - ustaw 'plukanie i wirowanie' - kliknij kilka razy w plukanie zeby sie wylaczylo - powinno wskoczyc samo wirowanie 15 minut. Jak wtedy będize stukać to coś na pewno jest nie tak, zresztą z praniem też nie powinno stukać to sprzęt za kilka tysiaków ;/

Ja dziś czekam na dostawę nowej i odbiór starej - zobaczymy co będzie.

0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje

Pralka ma dzień więc szkoda byloby już coś w niej grzebac :smiling-face:

0 Like
paniczklos
Pioneer
Opcje

@Viki to dzwoń na infolinię i zamawiaj  - tylko jednego się już nauczylem - bądź pewna siebie i tego że pralka tak nie powinna pracować :smiling-face: Bo bedą Cię próbowali przegadać:)

Albo druga opcja - do sklepu i rękojmia , żadanie wymiany - chyba że kupilaś przez neta to masz 14 dni na zwrot na koszt sklepu. 

0 Like
Opcje

Cześć @Viki ,

Dzwięk "buczenia" rzeczywiście może być to dzwięk pracy pompki Eco Bubble. Ze względu na ogólnie cichą pracę sama pompka może być troszkę słyszalna.

Co do wibracji zalecenia do @paniczklos  są słuszne. Warto sprawdzić skontrowanie nóżek i stabilność podłoża. Test prania na pustym bębnie ostatecznie potwierdzi bądź wykluczy usterkę. Bardzo często wibracje te związane są z załadunkiem.

Kwestia dzwięków - zgodnie z instrukcją obsługi można wyciszyć takie dźwięki jak, alarm AddWash, melodia zakończenia cyklu i dźwięk wyłączenia. Inne dźwięki pozostaną jednak aktywne. Nie wspomina natomiast o dziwięku włączania urządzenia, który pozostaje stale aktywny.

0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje
niestety dzwiek wylaczenia sie nie wylacza
0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje
ale chyba towar mozna zwrocic tylko nieuzywany to raz a dwa to chyba na swoj koszt. Gdy jest reklamacja to wtedy na koszt sprzedawcy?
0 Like
paniczklos
Pioneer
Opcje

@Viki a sorki masz rację - ja skladalem reklamacje z tytulu rękojmii. Gdyby towar byl niezgodny z opisem to odstąpenie też jest na koszt sprzedawcy. Ja napialem krótkiego maila, że rękojmia, że stuka, że obita - Pan tylko spytal kiedy mogą przyjechać wymienić. Jeśli to któryś z dużych elektromarketów to pewnie bez pytania pójdą w wymianę, pomimoże używana. 

0 Like