Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka WF80F5E5U4W/EO - problem z zatrzymywaniem się prania + pralka nie wiruje

(Temat utworzony: 07-12-2019 01:51 PM)
595 Wyświetlenia
Deyanire
Student
Opcje

Droga Społeczności,

w 2016 roku zakupiłam ww. pralkę i zasadniczo nie miała ze sobą problemów. Jednak ostatnio była transportowana i pojawiły się dziwne sytuacje, gdzie pralka pierze, zatrzymuje się po kilkunastu lub kilkudziesięciu minutach - tak jakby się spauzowała. Nie wyświetla żadnych komunikatów o błędach. Można nacisnąć "Play" ale po jakimś czasie znowu się zawiesza. Generalnie zauważyłam, że pomaga do jakiegoś stopnia wyciągnięcie wtyczki z kontaktu i odczekanie chwili.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i jak to rozwiązaliście?
Serdecznie dziękuję za porady :smiling-face:

Pozdrawiam

Marlena

0 Like
3 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

@Deyanire  przyczyn tej sytuacji może być parę. Zaczynając od niedokręcenia nóżek po poziomowaniu, braku kalibracji, przez uszkodzone gniazdko :winking-face: W trakcie transportu bęben był zabezpieczony śrubami transportowymi?

0 Like
Deyanire
Student
Opcje
@EwaK - dziękuję za odpowiedź. Obawiam się, że śruby nie były stosowane - nic o nich nie wspominano podczas transportu. Generalnie udało mi się zrobić prania krótsze, ale przy np. Bawełnie czy Syntetykach jest już problem. Znalazłam podobny problem, gdzie przy innym modelu pralki przyczyną były drzwiczki, niestety w moim modelu pralki nie można zastosować tej aplikacji wspomagającej diagnostykę.
Obecnie wezwałam autoryzowany serwis w celu postawienia diagnozy i ewentualnej naprawy.
Pozdrawiam
Marlena
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Deyanire przed przyjazdem sprawdź raz jeszcze wypoziomowanie, dokręcenie nóżek i wykonaj kalibrację zgodnie z instrukcją. Może wizyta nie będzie konieczna :winking-face:

0 Like