Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka nie wypompowała wody

(Temat utworzony: 13-10-2021 02:00 PM)
4002 Wyświetlenia
Zofia8
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Nastawiłam dziś moją pralkę Samsung #WW60K42109W na codzienne pranie na 20st bez wirowania. Niestety, pralka owszem nie wirowała, ale też nie wypuściła wody i pozostało w bębnie wody do 1/4 wysokości drzwiczek oraz drzwiczki pozostały zablokowane (to akurat pożądane w takim wypadku). Wiem, że można awaryjnie spuścić wodę przez wężyk obok filtra, ale chciałabym poznać przyczynę tego stanu rzeczy

Pozdrawiam.

0 Like
12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Zofia8  Dzień Dobry

Jaki był załadunek? Czasami się tak może stać, jeśli pranie się rozłoży albo będzie go za dużo.

Zofia8
First Poster
Opcje

Wkład był bardzo mały.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Zofia8  Proszę w takim razie wykonać kalibracje pralki jak przy pierwszym uruchomieniu.

BUCKY29
Navigator
Opcje
U mnie jest tak samo ale w whirlpool .. jezeli jest bez wirowania to konczy pranie i zostawia wode jak jest z wirowaniem to wypompuje automatycznie... trzeba w takim przypadku wlaczyc osobny program odpompowania i dzwiczki sie odblokują..
0 Like
Julia151
Navigator
Opcje
Trzeba wykonac kalibracje pralki tak jak podczas pierwszego uruchomienia
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

tak, jest spora szansa że to pomoże

Julia151
Navigator
Opcje
Możliwe
0 Like
danielos98
Journeyman
Opcje

Jeśli  nadal tak jest polecam spuścić wode awaryjnym wężykiem odkręcić filter wyczyścić go, potem posprawdzać  wąż odpływowy,jeśli nadal tak będzie to znowu tak zrobić i podłączyć pralke do prądu i jeśli łopatki pompy będą stawiały opór to wtedy jest pompa do wymiany. Ewentualnie może też tak być że w rurce łączaca bęben z pompą,coś utknęło   i wtedy to ja akurat juz polecam fachowca. a jak nie bedą łopatki pompy chodzić podczas zasilenia pralki prądem to polecam  wyłaczyć odczekać minute i śrubokrętem sprawdzić,oczywiście wtedy chyba Pan/Pani traci gwarancje na pralke.

danielos98
Journeyman
Opcje

Oczywiście to sie kierowało do BUCKY29 

0 Like