Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Waz dopływowy

(Temat utworzony: 04-12-2021 04:00 PM)
718 Wyświetlenia
danielos98
Journeyman
Opcje

Mam pytanie,odnośnie węża dopływowego do pralki,czy w wężu powinno gromadzić się dużo kamienia i czy da coś wymiana węża na np aquastop? I czy polecacie np taki filtr filtrujący wodę do pralek że się podłącza pod zawór i potem łączy się to z wężem dopływowym 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Można dokupić ewentualnie nowy wąż, można też wezwać serwis aby przeczyścił wąż, założył nowy filtr i ewentualnie sprawdził czy pralkę nie trzeba na pewnych elementach przeciścić.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@danielos98  Dzień Dobry

Ilość kamienia zależy od twardości wody.

W wężu jest filtr, który powinien zatrzymać kamień. 

Czy pralka podaje jakieś błędy w związku z kamieniem?

danielos98
Journeyman
Opcje

Nie podaje,jedynie parę miesięcy mi podało błąd zwiazany z małą ilością wody w pralcen

0 Like
danielos98
Journeyman
Opcje

I ja nie mam oryginalnego węża dopływowego do pralki tylko stary że strychu

0 Like
danielos98
Journeyman
Opcje

Bo nawet nie dołączono mi tego węża wtedy chyba :),czyli co pozostaje kupienie nowego węża dopływowego z filtrem w środku ?

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Można dokupić ewentualnie nowy wąż, można też wezwać serwis aby przeczyścił wąż, założył nowy filtr i ewentualnie sprawdził czy pralkę nie trzeba na pewnych elementach przeciścić.

danielos98
Journeyman
Opcje

Dobra tu już nie o to chodzi ale sitko przed elektrozaworem się wgielo tak porządnie że to wody nawet nie będzie przepuszczalo,czeka mnie wezwanie serwisu i wymiana elektrozaworu

0 Like
danielos98
Journeyman
Opcje

Chodzi mi że pierwsze sitko które da się wyciągnąć to jest czyste ale te drugie sitko już przy wlocie do elektrozaworu tak się zaległo kamieniem że się po prostu wygięło 

0 Like
danielos98
Journeyman
Opcje

A nawet można powiedzieć spłaszczyło do środka 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@danielos98  tyle ile się da to można samodzielnie wyczyścić ale resztę głębiej urządzenia lepiej aby zajął się serwis.