Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Eco Bubble 6kg nie da się wyłączyć wirowania

(Temat utworzony: 03-05-2021 05:45 PM)
1746 Wyświetlenia
Asia11
First Poster
Opcje

Dzień dobry, podczas prania delikatnych rzeczy zależało mi na wyłączeniu wirowania, niestety wyłączenie najwyraźniej dotyczy tylko wirowania po ostatnim płukaniu, gdyż podczas prania pralka wirowała jak szalona na najwyższych obrotach. Włączony program prania - dziecięce, temp. 40°, bez dodatkowego prania wstępnego i bez dodatkowego płukania. Co jest powodem wymuszenia wirowania? Wcześniej próbowałam już wyłączyć wirowanie także na innym programie i też wirowała w środku cyklu prania. Jak to wyłączyć? 

0 Like
10 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @Asia11 ,

Jaki masz model pralki? Próbowałaś innych programów? Program dziecięce według sepcyfikacji jest to program, który obejmuje wysoką temperaturę prania i dodatkowe cykle płukania, co gwarantuje skuteczne usuwanie pozostałości detergentu. 

Wprawdzie pralka będzie odwirowywać pranie pomiędzy etapami prania, ale warto sprawdzić delikatniejsze programy jak bawełna, czy delikatne. Na tych programach wirowanie powinno być łagodniejsze.

0 Like
Asia11
First Poster
Opcje

Model WF60F4E.

Już to kiedyś przechodziłam na innym programie, być może super ECO bo na nim piorę najczęściej. Miało nie wirować i złośliwie wywirowało, ale wtedy się tym nie przejęłam.

Teraz zaczynam przygodę z praniem dziecięcym, więc pierwszy raz zauważyłam ten problem z tym programem, a jako że akurat tym razem zależało mi bardzo aby nie wirować, to trochę mnie to zdenerwowało :smiling-face: 

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Asia11 Cześć!

Opisanie działanie jest w pełni prawidłowe. Zasadniczo wyłączenie wirowania wpływa tylko na końcowe wirowanie. Pomiędzy płukaniami pralka będzie dalej wirować.

uzi-girl
Student
Opcje
Też bym chciała znać program w którym nie ma wirowania
0 Like
uzi-girl
Student
Opcje
Potrzebuję programu bez wirowania. Włączając program syntetyki bez wirowania pralka i tak wiruje 🙉
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@uzi-girl  Dzień dobry

A jaki model pralki?

0 Like
uzi-girl
Student
Opcje
WW70T554DAE/S6
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@uzi-girl  Opisanie działanie Pani urządzenia jest w pełni prawidłowe. Wyłączenie wirowania wpływa tylko na końcowe wirowanie. Pomiędzy płukaniami pralka będzie dalej wirować.

uzi-girl
Student
Opcje
Czyli nie ma programu, który jest całkowicie bez wirowania?
0 Like