03-05-2021 05:45 PM
Dzień dobry, podczas prania delikatnych rzeczy zależało mi na wyłączeniu wirowania, niestety wyłączenie najwyraźniej dotyczy tylko wirowania po ostatnim płukaniu, gdyż podczas prania pralka wirowała jak szalona na najwyższych obrotach. Włączony program prania - dziecięce, temp. 40°, bez dodatkowego prania wstępnego i bez dodatkowego płukania. Co jest powodem wymuszenia wirowania? Wcześniej próbowałam już wyłączyć wirowanie także na innym programie i też wirowała w środku cyklu prania. Jak to wyłączyć?
04-05-2021 02:24 PM
Cześć @Asia11 ,
Jaki masz model pralki? Próbowałaś innych programów? Program dziecięce według sepcyfikacji jest to program, który obejmuje wysoką temperaturę prania i dodatkowe cykle płukania, co gwarantuje skuteczne usuwanie pozostałości detergentu.
Wprawdzie pralka będzie odwirowywać pranie pomiędzy etapami prania, ale warto sprawdzić delikatniejsze programy jak bawełna, czy delikatne. Na tych programach wirowanie powinno być łagodniejsze.
04-05-2021 03:33 PM
Model WF60F4E.
Już to kiedyś przechodziłam na innym programie, być może super ECO bo na nim piorę najczęściej. Miało nie wirować i złośliwie wywirowało, ale wtedy się tym nie przejęłam.
Teraz zaczynam przygodę z praniem dziecięcym, więc pierwszy raz zauważyłam ten problem z tym programem, a jako że akurat tym razem zależało mi bardzo aby nie wirować, to trochę mnie to zdenerwowało
04-05-2021 04:23 PM
@Asia11 Cześć!
Opisanie działanie jest w pełni prawidłowe. Zasadniczo wyłączenie wirowania wpływa tylko na końcowe wirowanie. Pomiędzy płukaniami pralka będzie dalej wirować.
miesiąc temu
miesiąc temu
miesiąc temu
miesiąc temu
miesiąc temu
@uzi-girl Opisanie działanie Pani urządzenia jest w pełni prawidłowe. Wyłączenie wirowania wpływa tylko na końcowe wirowanie. Pomiędzy płukaniami pralka będzie dalej wirować.
miesiąc temu