Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

opóźnienie zakończenia prania a zmiana czaau

(Temat utworzony: 05-11-2021 04:54 AM)
2141 Wyświetlenia
CzarnaBunia
Journeyman
Opcje
Hej, ustawiłam wczoraj wieczorem pranie które miało się skończyć o 5:46 rano następnego dnia. Nie wiem co się stało ale pralka skończyła pranie o 4:46. Jak to możliwe? Czy zmiana czasu ma na to wpływ? Może trzeba pralkę jakoś zaktualizować? To pierwsze pranie po zmianie czasu. Pomóżcie. 
0 Like
6 Odpowiedzi
DariaR
Expert
Opcje

@CzarnaBunia, czy masz pralkę sparowaną z aplikacją SmartThings? Jeśli tak, to czy sprawdzałaś, czy w apce jest prawidłowo czas ustawiony? Warto pamiętać, że ostatnio miała miejsce zmiana czasu z letniego na zimowy i to faktycznie mogło wpłynąć na tę funkcję. Jeśli w apce czas pobiera Ci się prawidłowo (czyli polski czas zimowy) to konieczne może być założenie zgłoszenia do obsługi aplikacji SmartThings poprzez poniższy link:

https://help.content.samsung.com/csweb/main/ticketGate.do

CzarnaBunia
Journeyman
Opcje
Mam sparowana aplikację, ale pranie i opóźnienie ustawiłam bezpośrednio na pralce,pomijajac aplikację.
0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@CzarnaBunia, to nie ma znaczenia, że ustawiałaś to bezpośrednio na pralce, a nie w aplikacji, urządzenie mimo wszystko wciąż jest z aplikacją sparowane i może ona na nie wpływać. Sprawdź, proszę ustawienia strefy czasowej w aplikacji, czy są prawidłowe. Jeśli nie, to trzeba je poprawić. Jeśli natomiast są prawidłowe, a pralka dalej się tak będzie zachowywać, to trzeba będzie wysłać zgłoszenie przez link, który wcześniej wrzucałam.

CzarnaBunia
Journeyman
Opcje
A gdzie ja w Smartthing znajdę strefę czasową? Wszędzie spojrzałam i nie ma takiej opcji. Sam telefon jest dobrze ustawiony.
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@CzarnaBunia Cześć!

Na pralce nie ma możliwości zmiany ustawień czasu  — tam wybierasz jedynie opóźnienie o konkretną wartość, +1h, +2h, +3h itp. W aplikacji czas powinien być ustawiany automatycznie. Jeśli korzystasz z aplikacji i zdalnie sterujesz pralką, włącz automatyczne aktualizacje aplikacji. Spróbuj też usunąć pralkę z aplikacji i dodać ponownie. Możesz też ponownie zalogować się na swoje konto w aplikacji. Następnie sprawdź ponownie działanie funkcji opóźnienia. Możesz też przesłać zrzut ekranu z aplikacji, jaka konkretnie godzina się wyświetla i czy pokrywa się z aktualnym czasem. 

CzarnaBunia
Journeyman
Opcje
Wszystko sprawdziłam, nic nie pomogło. Niestety muszę wysłać zgłoszenie. Ciekawe jak długo będę czekać.. Dziękuję wszystkim za pomoc
0 Like