17-12-2020 10:57 AM — edytowano 17-12-2020 11:02 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Mam następujący problem posiadam pralkę WW80T754ABH która wedle zapewnień Samsunga jest kompatybilna jedynie z zestawem łącznika SKK-UDW. Jednak ze względu na wyprofilowanie plastiku w jednym z miejsc połączenia nie ma możliwości instalacji łącznika ( widać to na zdjęciu). Problem był zgłoszony na infolinię i do serwisu ale mija już tydzień i nikt nie umie udzielić żadnej odpowiedzi. Rozwiązaniem było by spiłowanie tego wystającego wystającego plastikowego elementu ale obawiam się że to skończy się utratą gwarancji. Czy ktoś już spotkał się z takim problemem??
- « Poprzedni
- Następny »
19-12-2020 08:30 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Marcin38 jaki łącznik metalowy wybrałeś? Możesz wstawić foto, gdzie będzie widać całość?
20-12-2020 11:25 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Łącznik zgodnie z instrukcją SKK-DF i wszystko by pasowało idealnie gdyby nie to wzmocnienie (żebrowanie) plastiku z mocowania blatu pralki). Załączam jeszcze dodatkowe zdjęcia
20-12-2020 08:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za foto. Obawiam się, że na forum nic nie zrobimy, bo faktycznie wybrane są prawidłowe łączniki. Skontaktuj się jutro z infolinią jeszcze raz. Gdyby w dalszym ciągu był problem z odpowiedzią, daj mi proszę znać.
21-12-2020 10:05 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziś dzwoniłem na infolinię i jak zawsze usłyszałem że temat jest zgłoszony a problem został przekazany do rozwiązania do fabryki i nie widomo kiedy będzie jakaś odpowiedź. Sprawa jest o tyle przykra że przed zakupem urządzeń jeszcze upewnialiśmy się na infolinii którym łącznikiem je połączyć. Sprzęt stoi bez użyteczny od 11.12 (problem zgłoszony na infolinię 12.12). Pralki nie da się zwrócić bo jest pełnowartościowym urządzeniem i jest rozpakowana, zostaje chyba tylko kupić dopasowany obrus i przerobić ją na stół wigilijny 😞
04-01-2021 01:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Marcin38 mam dokładnie ten sam problem, z tą samą pralką. Ja swój opisywałem akurat w temacie jak połączyć pralkę z suszarką (czy podobnym opisie). W sobotę dostałem info, że problem jest globalny i ze względu na okres świateczno-noworoczny czekamy na info, które powinno być po 04.01.2021. Jest fajna opcja rozwiązania, bo podstawa szuflady ma otwory montażowe w profilu poprzecznym (tym metalowym) i można by to wkrętami przykręcić na stałe do blatu pralki, ale tak jak pisałeś - utrata gwarancji (uszkodzenie mechaniczne) 😞 Niestety nie zostało nic tylko czekać.
U mnie akurat ze względu na brak miejsca, nie miałem wyjścia i musiałem postawić jedno na drugim i teraz suszarka jeździ razem z szufladą, a że szuflada jest dość "pasowna" do każdorazowe wysunięcie / wsunięcie szuflady powoduje przejeżdżanie suszarki.
04-01-2021 02:53 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Proszę daj znać jak dostaniesz odpowiedź. Taki sam zestaw (WW80T754ABH + DV90T8240SH) chciałem kupić - dosyć szybko ze względu na dobrą promocję Samsunga. U mnie ze względu na miejsce jedyna opcja to postawienie suszarki na pralkę, więc kwestia rozwiązania problemu połączenia urządzeń jest dla mnie kluczowa.
Dziwi mnie fakt, że nikt wcześniej tego nie zgłaszał. Te urządzenia są dosyć nowe, ale przecież pierwsza partia nie zjechała z linii produkcyjnej zaraz przed świętami. Poza tym, to nie są najtańsze urządzenia, więc należałoby liczyć na względnie przemyślane konstrukcje.
19-01-2021 10:14 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@KubaP pamiętam o Tobie, ale niestety na chwilę obecną nadal brak rozwiązania ze strony Samsunga. W zeszłym tygodniu dostałem tylko krótkie info, że trwają konsultacje z działem technicznym 😕
19-01-2021 11:13 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
30-01-2021 06:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zakupiona pralka Samsung WW90T754ABH ma podobną wadę i nie jest możliwe połączenie z półką/szufladą łącznikiem SKK-UDW.
Moim zdaniem jest to błąd konstrukcyjny/projektowy. Ktoś tego nie przemyślał.
Czy znalazł ktoś na to rozwiązanie?
Zarówno na infolinii jak i w sklepach wszyscy utrzymują, że da się tę szufladę zamontować do tej pralki....

- « Poprzedni
- Następny »