Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lód w zamrażalniku lodówka no Frost

(Temat utworzony: 30-03-2018 05:55 AM)
162165 Wyświetlenia
Tolkien12
First Poster
Opcje

Witam mam problem lodówka no Frost a w zamrażalniku na tylnej ściance szron plus szuflady pod tzn zamarznięta wodą tak jakby skroplona wodą zamarzła czy to normalne  

0 Like
Przejdź do rozwiązania
76 Odpowiedzi
AndrewXc
First Poster
Opcje

Witam serdecznie.

Podepnę się pod temat.

Mam taki sam problem, pod dolną szufladą zamrażarki zbiera się gruba warstwa lodu.

Lodówka jest już po gwarancji.

Model to RB31FERNCSA.

Czy mógłbym uzyskać informację jak dostać się do odpływu i go odetkać we własnym zakresie?

Pozdrawiam

EwaK
Hotshot
Opcje

Cześć @AndrewXc!

Na początku postaraj się rozmrozić urządzenie, odpływ powinien odetkać się samodzielnie. Jeżeli nie pomoże, zalecam kontakt bezpośrednio z serwisem autoryzowanym. Jeżeli podasz mi kod pocztowy na priv, podeślę Ci kontakt.

0 Like
Jookerr
First Poster
Opcje

Dzień dobry posiadam lodówkę Samsung RL55VJBIH i mam podobny problem do opisywanych tutaj. Mianowicie chodzi o to, że w zamrażarce pojawia się woda która mrozi dolną szufladę i tworzy się warsta lodu. Lodówka już nie jest na gwarancji pytanie co mogę zrobić samemu aby pozbyć się tego problemu ponieważ z lodówki jestem mimo tego zadowolony.

Co i gdzie mogło się przytkać gdzie to namierzyć czy najpierw porządnie rozmrozić lodówkę jeżeli tak to ile powinna być rozmrażana 12h mniej może więcej ?

0 Like
showmeyour__
Voyager
Opcje

@Jookerr myślę, że jakieś praktyczne podpowiedzi uzyskasz na infolinii Samsung. Zadzwoń pod ten numer:  801-172-678

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Jookerr na początku zawsze najlepiej jest rozmrozić urządzenie. 12-24h w zupełności wystarczą. Jeżeli problem będzie się pojawiał po jakimś czasie ponownie, zachęcam do kontaktu z serwisem autoryzowanym, który odetka odpływ manualnie.

dafi250
First Poster
Opcje

Witam, 

czy mógłby prosić o podpowiedź gdzie odnaleźć odpływ wody w lodówce SAMSUNG RB31FERNBSA, tak abym mógł go odetkać manualnie (lodówka już dawno po gwarancji)?Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. 

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @dafi250 ,

Ja osobiście nie próbowałem rozbierać tego sprzętu, może ktoś z forum majsterkował przy swojej lodówce i może coś podpowiedzieć?

0 Like
rad3k13
First Poster
Opcje

Podepnę się pod temat lodówka po gwarancji Samsung RL41WCSW zbiera się lód w i na pierwszej szufladzie od góry. Rozmrożenie nic nie dało, nadal zbiera się lód, proszę o pomoc. 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Hej @rad3k13:smiling-face: W przypadku gdy rozmrożenie nie pomaga, może to oznaczać czynniki zewnętrzne. Zweryfikuj, proszę, czy urządzenie ma zachowane po 5 cm po bokach i od tyłu, czy nie znajduje się w okolicy źródeł ciepła, oraz czy uszczelka na drzwiach jest szczelna a urządzenie lekko odchylone do tyłu :smiling-face: Gdy wszystko jest ustawione idealnie, a sytuacja pozostaje bez zmian, pozostaje kontakt z serwisem i udrożnienie manualne.

0 Like
Liciu60
First Poster
Opcje
Posiadam lodówkę RL55VTEBG rocznik 2011. Na dnie zamrażarki codziennie tworzy się lód (z wody spływającej po prawej stronie tylnej ścianki). Czy mogę ten stan rzeczy zmienić samodzielnie? Co mam zrobić? Liciu60
0 Like