29-11-2017 10:29 PM
Hej,
Podlaczylem wode do lodowki, nic nie cieknie na laczeniach. Po nacisnieciu przycisku 'Water' - woda sie leje, OK. Nacisniecie przycisku 'ICE' nie powoduje 'wylatywania' lodu. Dluzsze przytrzymanie powoduje, ze slysze jak pracuje mieszadlo, natomiast lodu jak nie bylo tak nie ma. Pojemnik na lod pusty, przez plastik nie widze aby cokolwiek lalo sie do kostkarki, w samej kostkarce tez sucho... Jakies pomysly? Na panelu sterowania nie ma wlaczonego 'ICE Maker Off'
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-11-2023 10:13 AM
Dzień dobry mam problem z moja lodówka rs50n3903sa/eo .Przed przeprowadzką lodówkę odmroziłem a po przeprowadzce podłączyłem do prądu i dopiero po tygodniu podłączyłem wodę .I teraz woda normalnie leci a kostkarka nie działa. Od czasu podłączenia wody minęło już 24h.
05-11-2023 10:39 AM
@PiotrLeon Dzień dobry
Czy zapewniono urządzeniu pracę przez 12 godzin po
zainstalowaniu przewodu doprowadzającego wodę, aby
wytworzyło lód?
• Czy jest podłączony przewód doprowadzający wodę a jego
zawór odcinający, czy jest otwarty?
• Czy funkcja wytwarzania lodu nie została zatrzymana w trybie
ręcznym? Sprawdzić, czy typ lodu (Ice Type) jest ustawiony na
„W kostkach (Cubed)” lub „Kruszony (Crushed)”.
• Czy nie ma jakiegoś kawałka lodu zablokowanego w urządzeniu
składowania lodu?
• Czy temperatura zamrażarki nie zbyt wysoka? Spróbować
nastawić niższą temperaturę w zamrażarce.
05-11-2023 02:06 PM
Dziękuje za odpowiedz. Pomogło obniżenie temperatury w zamrażarce.
05-11-2023 03:17 PM
@PiotrLeon Świetnie. Dziękuję za informacje 🙂.
19-06-2024 09:47 AM
Dzień dobry, i moja kostkarka po wielu latach pracy odmówiła posłuszeństwa. Nie nalewa wody, przycisk test nie reaguje - cisza, woda w dystrybutorze leci. Ma ktoś jakiś pomysł ?
19-06-2024 12:34 PM
Cześć @depeszman!
Warto zrobić reset kostkarki, wyłączając ją całkowicie na dłuższą chwilę. Następnie dobrze jest zmienić temperaturę w zamrażarce na niższą. Jeśli nic nie blokuje przepływu i po powyższych czynnościach nie będzie efektu, warto zgłosić się do serwisu. Poniżej link do wyszukiwarki Autoryzowanych Serwisów:
20-06-2024 10:37 AM
Dziękuję za odpowiedź. Do serwisu się nie udam, bo naprawy są mega drogie. Wszystkie możliwe testy zrobiłem i nie działa. Czekam na dalsze odpowiedzi na forum, może ktoś pomoże.
20-06-2024 01:10 PM
Cześć @depeszman,
Myślę, że warto się skonsultować z serwisem i nawet podpytać o ewentualne koszty naprawy, może nie jest aż tak źle. Natomiast na własną rękę może się nie udać naprawić, a można tylko pogorszyć sprawę.