02-02-2018
01:00 PM
– ostatnio edytowany
25-08-2021
03:57 PM
przez
JustynaM
Cześć wszystkim,
Dzisiejszy post dotyczy lodówek i ich pracy na początku użytkowania (i nie tylko).
Głośna praca lodówki może wynikać z kilku przyczyn. Wstępnie należy je zweryfikować samodzielnie.
1. Wypoziomowanie lodówki - sprawdź, czy lodówka jest pochylona do tyłu o około 5 stopni. Potrzebne jest to do prawidłowej pracy.
2. Odległości - sprawdź, czy odległości urządzenia od zabudowy są zachowane zgodnie z instrukcją obsługi.
- Modele wolnostojące
- Modele Kitchen Fit
- Modele do pełnej zabudowy z serii BRB
Więcej informacji o odległościach znajdziecie w tym poście:
3. Silnik Digital Inverter pracuje cały czas - zatem nie będzie się on włączał i wyłączał, a jedynie modyfikował swoją moc na 7-miu trybach. Jest to normalne i dużo bardziej energooszczędne.
4. Czas podłączenia/pracy lodówki. Od razu po podłączeniu do prądu lodówka będzie pracowała mocniej i głośniej, by dostosować temperatury. Proces dostosowania się do warunków pracy może trwać klika dni i jest to prawidłowe.
5. Uszczelka urządzenia - ocenić, czy prawidłowo przylega i nie jest nigdzie zdeformowana. Gdy nie będzie idealnie oddzielać wnętrza lodówki od otoczenia, ciepłe powietrze cały czas będzie dostawać się do środka i praca urządzenia będzie się wytężać.
6. Lodówka mocniej pracować będzie również po dołożeniu jednorazowo dużej ilości produktów, aby jak najszybciej je schłodzić.
7. Źródła ciepła - głośna praca wynikać może również z umieszczenia lodówki w pobliżu źródeł ciepła, takich jak kaloryfer, piekarnik itp.
Zatem przyczyn głośnej pracy może być wiele, ale tu ważna UWAGA:
Jeżeli taka praca nie wpływa na zmiany temperatury w urządzeniu, to nie ma podstaw do obaw. Urządzenie powinno się ustabilizować i działać prawidłowo.
Podziękowania dla @JolaŁ za aktualizację postu! 💪
11-12-2022 11:22 AM
@Seba24 acha to rzeczywiście wyklucza dodatkowy niepokojący dźwięk, ale z resztą to tak jak wspomniałem pozostaje diagnostyka przez serwis czy praca jej jest w porządku czy nie.
13-01-2023 05:23 PM
Zakupiłem miesiąc temu lodówkę z serii brb26713eww. Szumi strasznie głośno, a w dodatku z zamrażalnika dochodzi przez dużą część dnia odgłos terkotania. Wydaje się, że jest odpowiednio wypoziomowana, ale do końca wszystkiego nie jestem w stanie zweryfikować. Załączam nagrania - proszę o opinię, czy wzywać do niej serwis.
https://drive.google.com/file/d/1NlxtyKjc4TSH9qyYp_xPsOdsG-P_ljwV/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1CrGqo1gk38sqwwi8HrLSxQC5mo7rATgv/view?usp=sharing
13-01-2023 07:53 PM — edytowano 13-01-2023 07:55 PM
@JT2023 Dzień Dobry
Dziękuję. Proszę mi powiedzieć, czy jak otworzy się drzwi lodówki, to dźwięk cichnie?
I czy to tak cały czas terkocze, czy są momenty przerwy?
14-01-2023 11:27 PM — edytowano 14-01-2023 11:28 PM
Powodzenia. Co byś nie robił to i tak 'problemu nie będzie' (według serwisu). Jak palcem nie pokażesz i w momencie kiedy serwis przyjedzie lodówka nie wyda z siebie nieporządanego dźwięku - to problemu nie ma.. cięzki temat
15-01-2023 09:13 PM
Niestety terkotanie nie ustaje po otwarciu drzwi. Czasami samo zanika, a potem załącza się znowu, bez względu na to co się robi z lodówką.
Głośny szum natomiast jest cały czas.
16-01-2023 08:49 AM
Cześć @JT2023
Warto przesłać nagrania do działu technicznego przez stronę:
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/?isVoc=true
Dołącz dane lodówki (model, numer seryjny i datę zakupu).
29-01-2023 02:34 PM
Dzień dobry .. Dwa miesiące temu zakupiłam lodówkę Samsung RB48T605DWW.Od samego początku sprężarka głośno pracuje .Największy problem to długa praca lodówki jest to 60%pracy na pełnych obrotach i 40% odpoczynku ,niezależnie czy po nocy ,czy ja używam czy nie używam . Na początku lodówka odmrażała się co 3 dni ,później co 2 dni obecnie codziennie . Prze rozmrożeniem dwa cykle lodówka pracuje ok. 50 mim. rozmraża 30 min. i pracuje ponownie ok 1,5 godz. Przy odmrażaniu i po odmrażaniu lodówka w różnych odstępach bardzo mocno strzela , w drugim pokoju się podskakuje , w nocy wybudza domowników , jak na strzelnicy .Lodówkę zgłosiłam do serwisu .Młody technik pojawił się z telefonem i kabelkami ,zajął się sprawa elektroniczna .Oględziny sprężarki zahaczyły się potrząśnięciem ręka !! Technik stwierdził że wszystko w normie. Brak zainteresowania w opinii z mojej strony temat . To ze lodówka długo pracuje odpowiedz ;na to nie ma reguły i na pewno spala mniej prądu niż stare lodówki .!! To ze lodówka strzela ,stwierdził ze tak może być i to jest normalne .
W mojej ocenie lodówka nie jest zgodna z opisem. Bardzo proszę o opinie lub poradę. Dołączam 2 filmiki jak pracuje sprężarka
https://www.youtube.com/watch?v=oCxWWe2EHs4
30-01-2023 12:13 PM
@Wera4 Cześć!
Charakter pracy i uruchamianie się kompresora są automatyczne, nie oznacza to jednak, że lodówka pobiera więcej prądu. Z którego miejsca była nagrywana praca tej lodówki? Jeśli tuż przy kompresorze, to z pewnością nie będzie to miarodajne. Pozostałe dźwięki są również opisane w instrukcji, poniżej zrzuty ekranów:
Czy serwisant miał jakieś zastrzeżenia co do instalacji lodówki? Czy przekazał jakieś dodatkowe informacje? Czy sprawa ponownie była zgłaszana do działu obsługi klienta?
31-01-2023 03:36 PM
Dzień dobry. Nagranie było z bliska sprężarki aby wyłapać ciężka prace po rozmrażaniu.
Technik nie miał żadnych zastrzeżeń co do ustawienia lodówki .Nie był
w ogóle zainteresowany kiedy i jak strzela.
Technik wystawił opinie która mi wysłał na maja ; Lodówka nie odbiega od norm danego typu .
Na jakiej podstawie tak stwierdził to ja tego nie rozumie ponieważ tłumaczyłam ze największy hałas i strzały są przy rozmrażaniu i 1 cyklu zamrażania , Technika przy tym nie było ,nie słyszał tego na jakim poziomie są strzały i trzaski. Ale opinie przesłał . Dla mnie jest to niedopuszczalne.
Mój model to https://www.neonet.pl/lodowki-i-zamrazarki/samsung-rb38t605dww.html. Tu są wszystkie parametry mojej umowy.
Nie zgrzałam jeszcze w sklepie ponownie reklamacji tylko kontaktowałam się z działem reklamy, gzie nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi tylko jak wszyscy o broszurkach w instrukcji .Traktują mnie taj jak to ja bym sprzedała bubel. Nikogo tam nie zainteresowało na jakiej podstawie technik tak stwierdził.
Znajomi maja ten sam model i lodówka zachowuje się całkiem inaczej. Dlatego upieram się ze moja lodówka jest wadliwa.! Mi nie przeszkadzają bulgotania syczenie tylko trzaski na poziomie 60-80 dB.
W mojej umowie jest cicha lodówka a nie strasząca strzałami. Jak będę chciała strzały to pójdę na strzelnice . Da mnie przy mojej emeryturze jest to bardzo droga lodówka ,zapłaciłam i chce mieć spokój w domu .
31-01-2023 03:51 PM
@Wera4, powiedz, czy zgłaszałaś lodówkę poprzez Infolinię Techniczną Samsung, czy poprzez sklep, w którym lodówka została zakupiona?