02-02-2018
01:00 PM
– ostatnio edytowany
25-08-2021
03:57 PM
przez
JustynaM
Cześć wszystkim,
Dzisiejszy post dotyczy lodówek i ich pracy na początku użytkowania (i nie tylko).
Głośna praca lodówki może wynikać z kilku przyczyn. Wstępnie należy je zweryfikować samodzielnie.
1. Wypoziomowanie lodówki - sprawdź, czy lodówka jest pochylona do tyłu o około 5 stopni. Potrzebne jest to do prawidłowej pracy.
2. Odległości - sprawdź, czy odległości urządzenia od zabudowy są zachowane zgodnie z instrukcją obsługi.
- Modele wolnostojące
- Modele Kitchen Fit
- Modele do pełnej zabudowy z serii BRB
Więcej informacji o odległościach znajdziecie w tym poście:
3. Silnik Digital Inverter pracuje cały czas - zatem nie będzie się on włączał i wyłączał, a jedynie modyfikował swoją moc na 7-miu trybach. Jest to normalne i dużo bardziej energooszczędne.
4. Czas podłączenia/pracy lodówki. Od razu po podłączeniu do prądu lodówka będzie pracowała mocniej i głośniej, by dostosować temperatury. Proces dostosowania się do warunków pracy może trwać klika dni i jest to prawidłowe.
5. Uszczelka urządzenia - ocenić, czy prawidłowo przylega i nie jest nigdzie zdeformowana. Gdy nie będzie idealnie oddzielać wnętrza lodówki od otoczenia, ciepłe powietrze cały czas będzie dostawać się do środka i praca urządzenia będzie się wytężać.
6. Lodówka mocniej pracować będzie również po dołożeniu jednorazowo dużej ilości produktów, aby jak najszybciej je schłodzić.
7. Źródła ciepła - głośna praca wynikać może również z umieszczenia lodówki w pobliżu źródeł ciepła, takich jak kaloryfer, piekarnik itp.
Zatem przyczyn głośnej pracy może być wiele, ale tu ważna UWAGA:
Jeżeli taka praca nie wpływa na zmiany temperatury w urządzeniu, to nie ma podstaw do obaw. Urządzenie powinno się ustabilizować i działać prawidłowo.
Podziękowania dla @JolaŁ za aktualizację postu! 💪
27-05-2021 07:26 AM — edytowano 27-05-2021 07:27 AM
Witam,
Właśnie wysłałem nagrania przez formularz. Lodówka już 6 dzień pracuje tak samo głośno. Otwieranie drzwi nie wpływa jakoś szczególnie na hałas, mam wrażenie jedynie że słychać go jeszcze głośniej, szczególnie po otwarciu zamrażalnika.
27-05-2021 09:06 AM
@PeterplSam, daj znać później, czy uda się ustalić, co się dzieje z lodówką.
30-05-2021 09:46 PM — edytowano 30-05-2021 09:46 PM
czy udało Ci sie wygrać z "samsungiem"? zrobili coś z tym hałasem w tym modelu ? wydaje mi sie że tu jest jakiś bład fabryczny lub seryjny.. daj znać
30-05-2021 09:47 PM — edytowano 30-05-2021 09:52 PM
tak raz już był zgłaszany, serwisant z Rzeszowie powiedział to co napiasłem w pierwszym poście, aczy mam reklamować lodówke po raz drugi z powodu wentylatora który cały czas chodzi ?
31-05-2021 03:00 PM
Cześć @barteks
Nie wszystkie dźwięki w naszych lodówkach są powodem do niepokoju. Więcej na stronie:
https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-agd/odg%C5%82osy-lod%C3%B3wki-normalne-czy-jest-si%C...
01-06-2021 09:11 AM
Czesc @JolaŁ
Zgadza sie, nie wszystkie dźwięki sa złe, ale chyba jest cos nie tak jak wchodzę do mieszkania i czuje sie jak w jakimś przemysłowym pomieszczeniu ze względu na donośny, ciągły szum wentylatorów lodówki. Zgodnie z instrukcja wentylatory powinny sie wyłączyć po uzyskaniu zadanej temp. Od razu zaznaczam ze to nie problem kompresora (digital inverter), bo jego akurat za bardzo nie słychać.
Szkoda ze Samsung olewa klienta, ale niestety spotkałem sie z podobnym stanowiskiem tej firmy w przypadku zegarków, które w ogóle nie robią tego co jest opisane w instrukcji.
A najlepsze ze jestem po części pracownikiem Samsunga, niestety nie z wyboru.
Pozdrawiam.
02-06-2021 01:45 PM
Cześć @xenex ,
Intensywność pracy wentylatorów zależy też od kliku czynników. Może być to kwestia wentylacji zabudowy, umieszczenia urządzenia blisko źródeł ciepła, czy nawet częstotliwość otwierania lodówki.
Jeśli masz obawy co do poprawniści działania urządzenia, możesz podesłać nagranie przez formularz wsparcia na stronie:
https://www.samsung.com/pl/support/contact/
Dział techniczny przyjrzy się sprawie.
12-06-2021 09:30 PM
Dzień dobry,
Niestety mam ten sam problem. Model lodówki RB34T775CS9. Wentylator zamrażarki pracuje prawie cały czas. Według instrukcji powinien się wyłączyć po osiągnięciu zadanej temperatury. Pracuje przez około 90% czasu. Lodówka jest wypoziomowana, odchylona do tyłu i uszczelki były obrócone. Ten ciągły szum jest niesamowicie irytujący. Z tego co wyczytałem jest to częsty problem lodówek samsung i serwis to ignoruje. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?
14-06-2021 01:17 PM
Cześć!
Generalnie taki objaw nie musi oznaczać usterki. Doprecyzuj, kiedy lodówka została podłączona do sieci? Jakie zachowałeś odległości potrzebne do prawidłowej wentylacji, po bokach, z tyłu, do sufitu? Czy otwieranie bądź zamykanie drzwi wpływa w jakiś sposób na ten hałas?
14-06-2021 10:00 PM — edytowano 14-06-2021 10:12 PM
Lodówka pracuje już tydzień. Odległości to około 50mm. Do lodówki dołączone są pianki dystansowe. Otwieranie drzwi nie ma wpływu. W instrukcji jasno jest napisane, że wentylatory się wyłączą po osiągnięciu temperatury. Tak jest tylko w przypadku chłodziarki. W zamrażalniku pracują prawie cały czas.