Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo duży pobór prądu

(Temat utworzony: 14-08-2018 03:28 PM)
4110 Wyświetlenia
Armi1987
Student
Opcje

Witam. Posiadam nową lodówke samsung RB29FWRNDS i od zakupu pobiera bardzo dużo energi elektrycznej. Po 11 dniach lodówka zyżywa  2.1 kW w ciagu 24H .  sprzęt samsunga w ciągu dnia wyłacza sie około 3 razy z czego na mierniku podczas pracy wartości prądu wachają sie  między 60 W a 150W . Po "wyłączeniu się " lodówka z początku ma 3 W poboru mocy a po jakimś czasie rośnie do 290W .Lodówka jest ustawiona na -19 zamrażarka i 5 chłodziarka. proszę o pomoc co w tym razie mam zrobić. Arkadiusz 

0 Like
5 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

Cześć !

Żeby dokładnie zweryfikować gdzie może leżeć problem, potrzebuję więcej informacji.  Jakie masz pozostawione odległości dookoła urządzenia? Czy miałeś przekładane drzwi? Sprawdzałeś, czy urządzenie jest wypoziomowane z odchyleniem do tyłu? Czy urządzenie znajduje się przy jakimś źródle ciepła, np. oknie czy piekarniku? Jest mocno załadowana? Te wszystkie czynniki mogą wpływać na pobór prądu, więc będę wdzięczna jak mi odpowiesz :smiling-face:

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Zużywa 2,1 kWh energii elektrycznej dziennie?

0 Like
Armi1987
Student
Opcje
Tak do 2 tygodni od zakupu zużywała 2.1 kW a teraz spadło na 1.2 kW ale do 0.75 jeszcze trochę brakuje. zobaczę co się będzie działo dalej.
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Przy niższych temperaturach zewnętrznych też bardzo możliwe, że będzie zużywała mniej. Jeżeli będziesz miał chwilę czasu i odpowiesz na moje wcześniejsze pytania, możliwe że znajdziemy przyczynę dużego poboru :smiling-face:

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

1,2 kWh dziennie to już w granicach typowego oszustwa marketingowego.

0,75 kWh/dobę było w warunkach laboratoryjnych w Korei;) "Włączył się" specjalny podprogram i było.

Wiesz, to jest tak jak z samochodami - napisali, że pali 7 litrów na sto km w mieście, a pali 10 litrów przy normalej eksploatacji. Nigdy nie wierz reklamie - tylko niezależne testy.

0 Like