Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Subwoofer nie łączy się z soundbarem

(Temat utworzony: 13-06-2024 05:45 PM)
348 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Podłączanie Bezprzewodowego Subwoofera instrukcja:

Identyfikator podłączenia subwoofera jest zaprogramowany fabrycznie, więc urządzenie główne i subwoofer powinny nawiązać połączenie (bezprzewodowo) automatycznie po ich włączeniu. Jeśli wskaźnik LINK nie świeci się, gdy zostało włączone urządzenie główne i subwoofer, ustaw identyfikator zgodnie z poniższymi. Procedurę tę należy wykonać w ciągu 30 sekund od chwili, gdy zacznie migać wskaźnik połączenia na subwooferze.

Sub.jpg

1. Podłącz przewody zasilania urządzenia głównego i subwoofera do gniazda zasilania prądem zmiennym.
  1. Upewnij się, że urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)).
  2. Naciskaj przycisk ID SET z tyłu subwoofera małym przedmiotem z ostrą końcówką przez 5 sekundy.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze miga szybko.
  1. Gdy urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)), naciśnij przycisk MUTE ( ) na pilocie i przytrzymaj przez 5 sekund.
  1. Komunikat ID SET pojawia się na wyświetlaczu listwy Soundbar.
  2. Aby sfinalizować połączenie, włącz zasilanie urządzenia głównego, podczas gdy
  • niebieska dioda LED subwoofera będzie migać.
  • Urządzenie główne i subwoofer powinny być teraz połączone.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze powinien świecić stałym niebieskim światłem.
  • Jeśli wskaźnik LINK nie świeci stałym niebieskim światłem, oznacza to, że połączenie nie zostało pomyślnie nawiązane. Wyłącz urządzenie główne i rozpocznij ponownie od kroku 2.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
91 Odpowiedzi
Pawelec89
First Poster
Opcje

Właśnie będę się kontaktował. Zobaczymy czy pomogą.

0 Like
szyszom
First Poster
Opcje

Witam,

czy do listwy HW-Q60RS będzie pasował subwoofer PS-WR65BC ?

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @szyszom :smiling-face: Samsung nie przewidział zamianek. Do HW-Q60RS będzie pasował tylko taki głośnik jaki był oryginalnie w zestawie.

AgaŚ
First Poster
Opcje
Witam soundbar hwj550, subwoofer nie działa, czerwona i niebieska dioda pulsują równocześnie. Co to może być?
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@AgaŚ  Spróbuj odłączyć wszystko na około 5 minut z prądu. Jeżeli ta operacja nie pomoże, to już trzeba kontaktować się z serwisem.

http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/.

0 Like
Members_NBBvPTa
Student
Opcje

Witam.

Posiadam soundbara hq 600c od tygodnia. Pierwsze 2,3 dni wszystko było ok natomiast teraz zauważyłem dziwna sytuację, że za każdym razem po dłuższym unieruchomieniu sprzętu (noc, noc+ praca ) po powrocie z pracy jak włączam sprzęt to zawsze subwoofer jest rozłączony z Soundbarem i trzeba ponownie ręcznie muszę je sparować. Czy jest to normalne? Jeśli nie to od czego to zależy i co można z tym zrobić?

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Members_NBBvPTa Spróbuj zrobić reset soundbara do ustawień fabrycznych poprzez jednoczesne przytrzymanie na nim przycisków "+" oraz "-" przez 5 sekund, soundbar powinien wyświetlić napis "INIT" i się na chwilę wyłączyć. 

Spróbuj również ustawić głośnik niskotonowy bliżej listwy Soundbar.

yamahaAnia
First Poster
Opcje
Witam Mam pytanie. Nie mogę sparowac soundbar yamaha yas 207 z telewizorem Panasonic niby telewizor wyszukuje glosnik ale jak chce sparowac pisze parowanie nie powiodło się
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@yamahaAnia, to jest oficjalne forum Samsung, zachęcam do skontaktowania się ze wsparciem Yamaha bądź też Panasonic, z pewnością będą w stanie wesprzeć w sprawie własnych sprzętów. 😉

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Tomek657
First Poster
Opcje

Witam, tak jak w tytule czy jest możliwość sparowania soundbar q930b z subem ps-wb99b, czy tylko musi być ten sub od kompletu, czy dedykowany model do tej belki

0 Like