Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Subwoofer nie łączy się z soundbarem

(Temat utworzony: 28-12-2023 04:10 PM)
462 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Podłączanie Bezprzewodowego Subwoofera instrukcja:

Identyfikator podłączenia subwoofera jest zaprogramowany fabrycznie, więc urządzenie główne i subwoofer powinny nawiązać połączenie (bezprzewodowo) automatycznie po ich włączeniu. Jeśli wskaźnik LINK nie świeci się, gdy zostało włączone urządzenie główne i subwoofer, ustaw identyfikator zgodnie z poniższymi. Procedurę tę należy wykonać w ciągu 30 sekund od chwili, gdy zacznie migać wskaźnik połączenia na subwooferze.

Sub.jpg

1. Podłącz przewody zasilania urządzenia głównego i subwoofera do gniazda zasilania prądem zmiennym.
  1. Upewnij się, że urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)).
  2. Naciskaj przycisk ID SET z tyłu subwoofera małym przedmiotem z ostrą końcówką przez 5 sekundy.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze miga szybko.
  1. Gdy urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)), naciśnij przycisk MUTE ( ) na pilocie i przytrzymaj przez 5 sekund.
  1. Komunikat ID SET pojawia się na wyświetlaczu listwy Soundbar.
  2. Aby sfinalizować połączenie, włącz zasilanie urządzenia głównego, podczas gdy
  • niebieska dioda LED subwoofera będzie migać.
  • Urządzenie główne i subwoofer powinny być teraz połączone.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze powinien świecić stałym niebieskim światłem.
  • Jeśli wskaźnik LINK nie świeci stałym niebieskim światłem, oznacza to, że połączenie nie zostało pomyślnie nawiązane. Wyłącz urządzenie główne i rozpocznij ponownie od kroku 2.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
91 Odpowiedzi
xXLeonXx
Student
Opcje
Witam mam soundbara hw-f751 padł mi subwoofer kupiłem taki sam ps-wf751 ale niestety po parowaniu dioda na subwoofer mruga na niebiesko i nie widzą się, i jak zresetować listwę do ustawień fabrycznych? Przytrzymanie play&pause nie działa
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@xXLeonXx, spróbuj na początek odłączyć urządzenia od zasilania na kilka minut.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Sams6542
First Poster
Opcje

Cześć, posiadam niżej podane subwoofery, czy mogę je połączyć z dowolnym soundbarem Samsunga?

Czy muszę posiadać dokładnie ten model soundbara z którym był subwoofer?

PSWR75BB

PSWB99B

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sams6542, Subwoofer jest projektowany dla danego modelu soundbara. PS-WR75BB jest przeznaczony do HW-Q950T, a PS-WB99B do HW-Q990B. Raczej nie uda się sparować ich z innymi belkami niż do tych, do których są przeznaczone.

Sams6542
First Poster
Opcje

Jest jakaś alternatywa aby połączyć te subwoofery do soundbarów?

Jakieś adaptery, transmitery Bluetooth?

0 Like
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @Sams6542,

Nie, konkretne subwoofery są dedykowane do konkretnych soundbarów, i tak jak powyżej napisał @kamil40013, nie ma raczej możliwości połączenia z innym sprzętem, niż ten, do którego subwoofer był przeznaczony.

Jeżeli chodzi o adaptery, to z tego, co wiem, Samsung żadnych takich adapterów nie produkuje i nie zaleca.

Pawelec89
First Poster
Opcje

Witam, mój soundbar HW-J6000R nie łączy się z subem. Przy każdym włączeniu migają równomiernie obie diody LINK i STANDBY.

Łączenie ręczne, resetowanie i nic nie pomaga.

Jakieś pomysły?

Nie ukrywam że jeszcze chwila i pójdzie do kosza :smiling-face:

0 Like
tomek89k
First Poster
Opcje

Wyrzucenie to najlepsze co możesz zrobić 😀 ja miałem problem po aktualizacji softu. Zmieniłem tv i soundbar na inna firmę i jest duzo lepiej

0 Like
Pawelec89
First Poster
Opcje

Nie mogłem narzekać przez te kilka lat użytkowania. Sprzęt jest dobry, dźwięk super, ale już sam nie wiem co z nim zrobić. Ponad rok leży w komórce i co jakiś czas wracam do niego i walczę lecz za każdym razem wracam na tarczy...

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Pawelec89 A kontaktowałeś się ze wsparciem technicznym? Może będą mieli dla Ciebie jakieś rozwiązanie i pomogą Ci jakoś sparować sprzęty ze sobą.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

0 Like