Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Subwoofer nie łączy się z soundbarem

(Temat utworzony: 10-10-2016 12:51 PM)
180520 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Podłączanie Bezprzewodowego Subwoofera instrukcja:

Identyfikator podłączenia subwoofera jest zaprogramowany fabrycznie, więc urządzenie główne i subwoofer powinny nawiązać połączenie (bezprzewodowo) automatycznie po ich włączeniu. Jeśli wskaźnik LINK nie świeci się, gdy zostało włączone urządzenie główne i subwoofer, ustaw identyfikator zgodnie z poniższymi. Procedurę tę należy wykonać w ciągu 30 sekund od chwili, gdy zacznie migać wskaźnik połączenia na subwooferze.

Sub.jpg

1. Podłącz przewody zasilania urządzenia głównego i subwoofera do gniazda zasilania prądem zmiennym.
  1. Upewnij się, że urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)).
  2. Naciskaj przycisk ID SET z tyłu subwoofera małym przedmiotem z ostrą końcówką przez 5 sekundy.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze miga szybko.
  1. Gdy urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)), naciśnij przycisk MUTE ( ) na pilocie i przytrzymaj przez 5 sekund.
  1. Komunikat ID SET pojawia się na wyświetlaczu listwy Soundbar.
  2. Aby sfinalizować połączenie, włącz zasilanie urządzenia głównego, podczas gdy
  • niebieska dioda LED subwoofera będzie migać.
  • Urządzenie główne i subwoofer powinny być teraz połączone.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze powinien świecić stałym niebieskim światłem.
  • Jeśli wskaźnik LINK nie świeci stałym niebieskim światłem, oznacza to, że połączenie nie zostało pomyślnie nawiązane. Wyłącz urządzenie główne i rozpocznij ponownie od kroku 2.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
StaszekM
Helping Hand
Opcje

W urządzeniu nie ma żadnego zastępczego przycisku, który jest w stanie wymusić połączenie z głośnikiem niskotonowym.
Nie pozostaje nic innego jak zaopatrzyć się w nowy pilot, ewentualnie pożyczyć od znajomego na chwile.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
91 Odpowiedzi
Karuzel
First Poster
Opcje

Kupiłem soundbar HW-K551 razem z Subwooferem. Po uruchomieniu sprzętu wszystko śmigało  jak trzeba do czasu gdy przestała grać prawa strona sandbara. Oddałem więc sam sandbara na gwarancję. Po 2 tygodniach otrzymałem naprawiony sandbar wraz z Kartą naprawy opis naprawy wymiana PCB MAIN.

Zadowolony Podłączam sprzęt. 

Sandbar gra super ale subwoofer już nie. Sięgam więc po instrukcję obsługi robię dokładnie tak jak jest tam napisane również ten post zawiera identyczną instrukcję podłączenia manualenego. Niestety nic w subwooferze przytrzymalem przycisk Przez 5sec ID SET z czerwonej lampki zapalila sie niebieska która szybko miga następnie gdy sandbar był wyłączony przytrzymałem przycisk Moute przys 5 sec na urządzeniu sandbar pojawił się komunikat ID SET który po chwili znikł włączyłem więc sandbar jak w instrukcji i nic dalej to samo. Subwoofer nie działa powtórzyłem to z 30x i niestety nic. Moje pytanie brzmi. Czy mam oddać spowrotem Sandbar wraz z Subwooferem. Czy może jest jakiś magiczny przycisk Reser który rozwiąże problem?

0 Like
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @Karuzel jeśli wykonywałeś tą czynność i nie połączyły się ze sobą w takim razie polecam ponowny kontakt z serwisem, gdyż resetu do funkcji parowania nie ma.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
llukasz_zg
First Poster
Opcje

Witam!

sprzęt HWK550 SOUNDBAR

Soundbar podłaczony do telewizora za pomocą kabla digital audio

Subwoofer do soundbara za pomocą bluetooth.

Od kilku dni połaczenie bezprzewodowe pomiędzy barem i wooferem czesto jest przerywane na kilka sekund.

Niebieska dioda na wooferze w tym momencie miga

Probowalem resed ID, nie pomaga.

Jest coś co mozna zrobićw domu, czy tylko serwis?

Z góry dziekuję za pomoc

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
hej @llukasz_zg

Jeżeli między subwooferem a listwą jest mniej niż 2 metry i nie ma nic co mogłoby zakłucać komunikację, np jakieś zasilacze, sprzęt elektroniczny w szczególnści ruter wifi to może być konieczna interwencja technika.

0 Like
mr_nex
First Poster
Opcje

Witam.

A co zrobić jeśli subwoofer  w ogóle nie działa. Nie świeci się "stand by", przewód zasilający jest podłączony i napięcie dochodzi (sprawdzone miernikiem). Po włączeniu pojawia się napis check subwoofer. 

Proszę o pomoc

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jeżeli reset woofera nie pomaga, nie daje oznak życia (świecąca się dioda), to może wskazywać na awarię głośnika. Proponuję kontakt z serwisem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ukij
Apprentice
Opcje

Witam,

Soundbar i subwoofer nie chca sie u mnie sparowac. Mam niestety popsuty pilot.

Czy jest mozliwosc, bez uzycia pilota, na polaczenie tych dwoch urzadzen?

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

0 Like
ukij
Apprentice
Opcje

Jest to Samsung HW-K360

0 Like