Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Subwoofer nie łączy się z soundbarem

(Temat utworzony: 10-10-2016 12:51 PM)
180413 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Podłączanie Bezprzewodowego Subwoofera instrukcja:

Identyfikator podłączenia subwoofera jest zaprogramowany fabrycznie, więc urządzenie główne i subwoofer powinny nawiązać połączenie (bezprzewodowo) automatycznie po ich włączeniu. Jeśli wskaźnik LINK nie świeci się, gdy zostało włączone urządzenie główne i subwoofer, ustaw identyfikator zgodnie z poniższymi. Procedurę tę należy wykonać w ciągu 30 sekund od chwili, gdy zacznie migać wskaźnik połączenia na subwooferze.

Sub.jpg

1. Podłącz przewody zasilania urządzenia głównego i subwoofera do gniazda zasilania prądem zmiennym.
  1. Upewnij się, że urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)).
  2. Naciskaj przycisk ID SET z tyłu subwoofera małym przedmiotem z ostrą końcówką przez 5 sekundy.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze miga szybko.
  1. Gdy urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)), naciśnij przycisk MUTE ( ) na pilocie i przytrzymaj przez 5 sekund.
  1. Komunikat ID SET pojawia się na wyświetlaczu listwy Soundbar.
  2. Aby sfinalizować połączenie, włącz zasilanie urządzenia głównego, podczas gdy
  • niebieska dioda LED subwoofera będzie migać.
  • Urządzenie główne i subwoofer powinny być teraz połączone.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze powinien świecić stałym niebieskim światłem.
  • Jeśli wskaźnik LINK nie świeci stałym niebieskim światłem, oznacza to, że połączenie nie zostało pomyślnie nawiązane. Wyłącz urządzenie główne i rozpocznij ponownie od kroku 2.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
Przejdź do rozwiązania
91 Odpowiedzi
Rozwiązanie
StaszekM
Helping Hand
Opcje

W urządzeniu nie ma żadnego zastępczego przycisku, który jest w stanie wymusić połączenie z głośnikiem niskotonowym.
Nie pozostaje nic innego jak zaopatrzyć się w nowy pilot, ewentualnie pożyczyć od znajomego na chwile.

0 Like
ukij
Apprentice
Opcje

No to pozostaje kupno pilota. 

Wielkie dzięki za pomoc! 

wabona
First Poster
Opcje

A co, jeśli soobwoofer pokazuje, że połączenie jest zestawione z soundbarem (niebeska dioda świeci) a bas jest przez jakiś czas, potem zanika, po jakimś czasie znów się pjawia. Przez cały czas nibieska dioda na subwoowerze świeci, więc nie gubi parowania. Dla pewności kilka razy resetowałem połączenie suba i sondbara, ale nic to nie daje, dźwięk pojawia się i znika losowo, czasami jest to kilknaście minut, innym razem kilka dni, nie mogę znaleźć żadnej reguły.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@wabona być może coś zakłóca łączność. Jak daleko od siebie stoją urządzenia?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
wabona
First Poster
Opcje

Ok. 1m, subwoofer stoi na lekkim podwyższeniu, za nim, na podłodze, w odległości ok 0,5m  jest listwa zasilająca, do której podpięte są urządzenia (TV, dekoder itp.) czy to może zakłocać aż tak mocno? Chyba będę musiał przestawić suba w inne miejsce.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@wabona Spróbuj inne ustawienie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Artif
First Poster
Opcje

Witam

Soundbar HW-Q70R - nie mogę połączyć subwoofer z listwą, powtarzałem wszystkie kroki po kilka razy, czekałem i czekałem. Wyskakuje komunikat ID SET, ale dioda permanetnie mryga niebieskim kolorem. Co robię źle?

Połączenie kablem optycznym z TV (stary model TV)

Pozdrawiam

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Artif akurat podłączenie do TV nie powinno mieć znaczenia, bo wykonywane jest po sparowaniu urządzeń. Zrestartuj urządzenia i wykonaj czynności zgodnie z tą instrukcją:

q70r.jpg

Artif
First Poster
Opcje

Niestety nie działa, sprawdzane z infolinią Samsunga, resetowane kilka razy, odłączone od prądu na godzinę, dalej nic. Miga i miga, od poniedziałku będę proóbwał dostarczyć do serwisu.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Artif oj :< Mam w takim razie nadzieję, że uda się szybko naprawić.

0 Like