20-02-2019 03:07 PM
Hej wszystkim.
Mam u siebie lodówkę Family Hub i bardzo zależałoby mi, by podłączyć ją do instalacji inteligentego domu firmy GRENTON. Niestety fakt, że lodówka jest oparta na systemie Tizen, sprawia że nie ma możliwości prostej instalacji aplikacji z zewnątrz. Na forach istnieją sposoby na zainstalowanie aplikacji z androida na telefonie opartym na systemie Tizen, ale czy jest możliwość zainstalowania obcej aplikacji na tym sprzęcie?
02-01-2023 11:02 PM — edytowano 02-01-2023 11:06 PM
26-04-2023 11:52 AM — edytowano 26-04-2023 12:32 PM
Kupiłem lodówkę RF65A977FB1/EU i to jest totalna porażka. Telefony i zegarki mogą działać na androidzie ale nie, lodówka musi być inna i absolutnie bezużyteczna. Żadnych aplikacji nie można ściągnąć, wszystkie możliwe już są. Nawet kalendarz należy obsługiwać po sparowaniu z innym kalendarzem, a tego nie chcę. nawet polskie radio przez przeglądarkę nie działa. Długo namawiałem żonę na tak absurdalnie drogą lodówkę i teraz do końca życia będę wysłuchiwał marudzenia a nie mówiłam. DAJCIE DOSTĘP DO SKLEPU GOOGLE PLAY TO WSZYSCY TO KUPIĄ. Albo przynajmniej do galaxy store. No( tutaj proszę sobie wpisać wszystkie brzydkie słowa powszechnie uznane za obelżywe) żeby nie mieć dostępu do app store to już jest jakaś porażka, co to jest? kwarantanna do internetowych sklepów. Tak jak inni piszą że lepiej jest dokleić tablet do drzwi i zaoszczędzić parę tysięcy. Dzięki Samsung za zrujnowanie mi życia bo żona nie spokoju. Bixby nie rozumie po polsku a przepisy są tylko po angielsku choć składniki już po polsku. Samsung ogarnij się i daj ludziom swobodę jak w telefonach czy zegarkach.
26-04-2023 12:14 PM
@Members_TnwuQU7, nie ma potrzeby 2 razy zamieszczać tego samego postu. Swoją sugestię możesz zgłosić podczas bezpośredniego kontaktu z firmą Samsung poprzez jedną z dostępnych dróg kontaktu: https://www.samsung.com/pl/support/contact/
26-04-2023 12:23 PM — edytowano 26-04-2023 12:31 PM
Tam dopisałem trochę więcej i dlatego założyłem nowy temat bo ten nie zginie w gąszczu komentarzy. I moją wypowiedz została edytowana, dlatego że wyrażam swoją ekspresje, brzydkie słowo wykropkowałem więc gdzie jest problem? A support i tak olewa co piszą klienci.
26-04-2023 12:33 PM
@Members_TnwuQU7, uzupełniłem Twój komentarz w tym wątku o brakujące zdania. Nie on zginie w gąszczu innych komentarzy, bo nie jest ich specjalnie dużo, a dodatkowo po dodaniu każdego nowego wątek będzie lądował na samej górze tablicy, więc będzie widoczny jako pierwszy, a zatem Twój komentarz będzie mógł z łatwością znaleźć każdy chętny.
26-04-2023 03:24 PM
A skąd pomysł, że będzie można grać na lodówce w Angry Birds ? Czy lodówka LG posiada system Android ?
W specyfikacji zakupionej lodówki jest napisane, że posiada system operacyjny Tizen. Ilość aplikacji na ten system jest znana, funkcjonalności opisane w opisie lodówki. Cóż własna nieuwaga.
28-09-2023 07:06 PM
Za taki komentarz powinien być ban. Jednak to prawda, że milczenie jest złotem. Twoja treść nic nie wnosi do tego wątku a jedynie irytuje właścicieli tych lodówek. Podobno na Samsungach Z są możliwości emulowania innych systemów. Mam nadzieje, że w niedalekiej przyszłości bezużyteczny tizen w końcu stanie się użyteczny bo pomijając tablet jestem z lodówki bardzo zadowolony.
28-09-2023 07:31 PM
28-09-2023 08:42 PM
Dzięki za odp. Byłem świadomy jakie tizen ma wady ale lodówka tak mi się podoba, że mogę przełknąć te małe niewygody. Pozostaje liczyć, że w niedalekiej przyszłości będę mógł dodać takie app jak whatsapp by żona nie suszyła mi głowy, że w trakcie robienia obiadu nie może pogadać z teściową przez drzwi lodówki xD.
20-04-2024 06:36 PM
A to nie jest tak, że według nowego prawa samsung tak jaki inne firmy musi umożliwić instalowanie aplikacji zewnętrznych?