Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aplikacja Philips Hue Sync - problem

(Temat utworzony: 11-09-2024 11:44 AM)
439 Wyświetlenia

Też mam ten problem

f_r_a_n_t_i_c
Explorer
Opcje

Witam. W zasadzie użytkuję Philips Hue Sync od kiedy aplikacja pojawiła się do pobrania w Polsce w sklepie Tizen i na moim TV Samsung qd-oled s95b synchronizacja do tej pory działała bez zarzutów, ale od jakiegoś czasu, po wyłączeniu TV światła nie wyłączają się, tylko pozostają zapalone. Dopiero ponowne uruchomienie TV (wówczas pojawia się komunikat, że nie można uruchomić aplikacji bo jakby jest odpalona już) i wyłączenie skutkuje, tym, że światła gasną. Głupia sprawa, bo od początku nie było problemu, ale coś interferuje, albo jest to może kwestia programowa. Appka ostatnio sama się zaktualizowała, ale problem nadal występuje. Czasami oświetlenie jest wykorzystywane także przez smartfona jako funkcja MusicSync, ale tutaj wszystko się wyłącza kiedy muzyka przestaje grać, stąd wydaje się, że problem może być po stronie samego TV. Co można z tym poradzić?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
f_r_a_n_t_i_c
Explorer
Opcje
Techniczna pomoc zdalna ogarnęła problem. Mój reset nie pomógł, ale Samsunga już tak. I'm impressed

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś ponownie zainstalować aplikację?

f_r_a_n_t_i_c
Explorer
Opcje
Tak. Nie pomogło. Wykluczam też osobliwy przypadek konkretmego oświetlenia, bo zarówno nie wyłącza mi się lampka hue jak i led hue. Będę próbował się odezwać do wsparcia philipsa, choć to nie takie proste
0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Skontaktuj się ze wsparciem technicznym Samsung, poproś o zdalne połączenie z TV i sprawdzenie aplikacji:

https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Możesz też zresetować cały Smart Hub przechodząc przez menu:

Ustawienia -> Pomoc techniczna -> Konserwacja -> Diagnostyka -> Resetuj Smart Hub.

Prawdopodobnie będziesz musiał ponownie zainstalować apkę Philipsa.

f_r_a_n_t_i_c
Explorer
Opcje
Wykonałem reset Huba oraz ponowną instalacje appki. Spróbuję jutro że wsparciem technicznym. Generalnie synchronizacja przez Music Sync działa bez zarzutu jedynie z TV jest ta zwiecha
Rozwiązanie
f_r_a_n_t_i_c
Explorer
Opcje
Techniczna pomoc zdalna ogarnęła problem. Mój reset nie pomógł, ale Samsunga już tak. I'm impressed
AdamW
Expert
Opcje

Dobrze to słyszeć!

0 Like