Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaka waga analityczna?

(Temat utworzony: 25-05-2022 08:47 AM)
4750 Wyświetlenia
UrsoBranco
Explorer
Opcje

Czy jest na rynku jakaś waga analityczna współpracująca z Samsung Health?

0 Like
18 Odpowiedzi
LukaszW
Expert
Opcje

@UrsoBranco, na pewno jest ich kilka. :smiling-face: Wejdź w Samsung Health > 3 kropki > Ustawienia > Akcesoria.

283337761_326513332972286_880081637710513171_n.jpg

UrsoBranco
Explorer
Opcje

Większości z nich albo już nie ma w sprzedaży albo ma tak chore ceny, że kompletnie jest to pozbawione sensu 😞

0 Like
DamianR
Pioneer
Opcje
Ja używam Yunmai X. Synchronizuje z samsung health wagę i tkankę tłuszczową. Ale i tak musisz mieć aplikację tej wagi żeby informacje się synchronizowały z samsung health i żeby sprawdzić inne parametry ważenia. Kosztuje około 100zł
0 Like
proktor37
Voyager
Opcje

Na liście jest Xiaomi Mi Smart Scale, to stara wersja wagi Xiomi. Teraz jest Scale 2, no i pytanie czy współpracuje z apką Samsunga. Ma ktoś i używa?

0 Like
g-matwiej
First Poster
Opcje
Odkopię temat. Mam "dwójkę" i Samsung Health jej nie widzi 🤷
Obsługuje ją apka Zepp Life, której z kolei nie widzi Samsung Health.
Koszmar....
proktor37
Voyager
Opcje
No niestety, tak jak Samsung ma fajne fony, tv, AGD, to innych akcesoriów brak aby je podłączyć pod SH. Chinczyki mają tego mnóstwo ale każdy trzyma się we własnym ekosystemie apek zdrowotnych.
0 Like
Osin
First Poster
Opcje

Właśnie kupiłem Mi Smart Scale 2 (chciałem pierwszą wersję, ale błąd w nazwie na stronie). Mi Smart Scale 2 zmierzy tylko wagę i BMI, więc lipa. @Samsung to wstyd. Teraz chcę kupić https://m.ceneo.pl/154670520;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=146599970&gad=1&gclid=CjwK...

Z nazwy i zdjęcia kompatybilna.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Osin Mi Scale 2 faktycznie nie będzie działała z Samsung Health. Może dokonywać pomiarów, ale wyniki będą absolutnie nonsensowne.

W Samsung Health faktycznie wskazuje, że waga Yunmai Premium jest wspierana.

proktor37
Voyager
Opcje
Daj znać czy zadziałała :smiling-face:
0 Like