Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy korzystacie z platformy SmartThings ? Pytania

(Temat utworzony: 18-07-2024 10:25 AM)
351 Wyświetlenia
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witajcie! 
Czy korzystacie z platformy SmartThings jako centrum swojego inteligentnego domu czy raczej do sterowania AGD i RTV samsunga?
Ja posiadam 40 fizycznych urządzeń i klika wirtualnych+ SmartThings Hub V2 i SmartThings zarządza całym SmartHome 

Jeśli macie pytania dotyczące SmartThings chętnie odpowiem. 

12 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@JasiuTV, chyba największym maniakiem SmartThings u nas na forum jest @arapalski.

Ja z tej apki korzystam tylko do SmartTaga. 😑

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Aplikacja ma potencjał, szkoda że małe zainteresowanie z strony Samsunga jeśli chodzi o nasz kraj. Brak polskiego wsparcia technicznego, hub'ów, strony. Tak na prawdę w Polsce jest jeden Blog SmartThings Polska (Polecam) i kanał na YT, który zachaczyl tematykę ST- Kemer (Też Polecam)
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@JasiuTV, blog prowadzi wspomniany wyżej @arapalski. Mimo wszystko widzę, że coraz więcej osób przekonuje się do SmartThings, a gdzie więcej zainteresowania, tam też i nowe inicjatywy ze strony producenta. 😉

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak, wiem o tym. Mam nadzieję, że razem z Matter SmartThings stanie się bardziej popularny
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje

Nie ma większego :face-with-tears-of-joy: 

Korzystam codziennie, mam już bogatą kolekcję wszelakich czujników. Powoli wprowadzam sprzęty RTV i AGD w nowym mieszkaniu, są w przygotowaniu trzy recenzje pralki, kuchenki i TV z nowej serii. Tylko brak czasu spowalnia publikacje xD

Nie przeczę, że wywieramy mini presję na Samsunga, aby promował i udostępniał nowe funkcje również u nas w Polsce. :face-with-tears-of-joy: @JasiuTV blog jest ewenementem na skalę światową, nie ma drugiego, który porusza tylko kwestię SmartThings. Do 6 lat śledzę rozwój aplikacji SmartThings i jest ogromny postęp.

Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.
kobat
Apprentice
Opcje

Czesc, ja mam klimatyzacja Samsung i korzystam ze Smartthings. Chcialem rozszerzyć to o inne urządzenia lecz nie mogę kupić huba. Wszytkie urządzenia Aeotec sa niedostępne. Nie mogę nic kupić od kilku miesięcy więc dlatego nie mogę korzystać ze Smartthings... Co dostepnego na rynku mogę kupić jako hub do smartthings? Jakies sugestie?

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć! Huby Aeotec są dostępne bez problemu przez internet, na stronach sklepów. Sprawdź proshop.pl, inteligentnydom.co
kobat
Apprentice
Opcje

To są tylko teoretyczne dostępności, kupiłem z tego drugiego sklepu i od miesiąca nie wysłali mi towaru. Ten sklep to zwykle oszustwo. Ten pierwszy co podałeś też ma nieciekawe opinie wiec nie bede tracił kasy czasu i nerwòw na te sklepy.

Jakieś alternatywy? Czy aquara M3 będzie mogła byc hubem dla Smartthings? Czy mogę po ustawieniu jej w apce aquara zlinkowac do smartthings jako hub?

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ok, jeśli nie chcesz z Sklepu to może używany na OLX. Z Centralką Aqary połączysz tylko urządzenia tej firmy, więc nie kupowałbym jej. Będzie widoczna w SmartThings, ale nie podłączysz do niej czujników SmartThings, czy Sonoff.
0 Like