Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Współpraca urządzenia Tuya w SmartThings

(Temat utworzony: 12-01-2021 11:32 PM)
16217 Wyświetlenia
Tom3k69
Journeyman
Opcje
Cześć, jak rozwiązać problem w aplikacji SmartThings, która mimo możliwości dodania urządzeń typu gniazdka wifi Tuya Smart kompletnie ich nie widzi , w najlepszym wypadku pokazuje stworzone sceny, z oryginalnej app Tuya ale i tak nie działają. Co ciekawe przy dodawaniu Tuya wyświetla się info że brak certyfikatu w kraju Polska cokolwiek to znaczy 🤔 ktoś więc jak rozmawiać ten problem?
andrewxxx
Pioneer
Opcje

image

image

image

Też wygląda u was tak źle to? W aplikacji Google home śmiga a na liście urządzeń jak na drugim zrzucie ekranu 😞 ze smart things nie korzystam bo za mocno laguje i nie pokazuje faktycznego statusu 😞 pokazuje że urządzenie wyłączone a w tuya jest włączone. Nawet po kilku dniach. Nie odświeża się nic.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@arapalski, może coś podpowiesz w sprawie @andrewxxx?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Sprawdziłem jak to wygląda u mnie dla paru urządzeń z apk Tuya. Widzę, że w zasadzie jak coś jest widoczne w Google Home to jest też widoczne w Sterow. urządz. ( urządzenia z innych aplikacji też są widoczne ale na zrzucie zostawiłem tylko urządz. Tuya). Nie wszystkie urządzenia widoczne w apk Tuya są widoczne w Google Home ( nie ma np. zamków, kamer , rolet, czujników). Dla innych aplikacji te urządzenia są obsługiwane przez Google Home.Screenshot_20230324_132633_One UI Home.jpg

0 Like
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje

Nie posiadam żadnych urządzeń Tuya, więc tutaj nie pomogę.  Integracja pomiędzy SmartThings a Tuya jest mocno skomplikowana, ze względu na fakt ze sama Tuya może korzystać z urządzeń na Wi-Fi, jak i Zigbee. Część typów sprzętów nie jest obsługiwana przez SmartThings. Problem komunikacji może spoczywać, jak i po stronie SmartThings i jego serwera, oraz po stronie Tuya i ich centrum serwerowym.  

Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.
0 Like
ŁukaszA
First Poster
Opcje
Połączyłem konto Tuya ze Smartthings i potencjalnie jest ok z tym że nie aktualizują się statusy włączone/wyłączone. Czy ktoś wymyślił jak to ustawić?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@arapalski@JasiuTV, jakieś pomysły?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ŁukaszA z jakich urządzeń korzystasz? Integracja Tuya z SmartThings ma swoje gorsze dni ostatnio. Spróbuj odłączyć i ponownie połączyć konta. 

0 Like
ŁukaszA
First Poster
Opcje
No niestety to nie kwestia ponownego parowania konta. Myślę że fakt iż Smartthings bazuje na procedurach (włącz/wyłącz device) to go ogranicza w rozpoznawaniu aktualnego stanu urządzenia.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Mam trochę urządzeń Tuya i ogólnie nie mam z nimi problemu. Mam Sterownik IR, Żarówki, gniazdka. Jedynie nie działa pomiar energii w gniazdach w ST.
0 Like
ŁukaszA
First Poster
Opcje
W takim razie doprecyzuję. Do puki wszystko jest klikane w Smartthings jest ok. Ale użycie fizycznego włącznika czy kliknięcie przez Tuya app nie aktualizuje stanu urządzenia.
0 Like