Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TERMOSTAT NA WIFI SmartThings

(Temat utworzony: 04-03-2021 03:32 PM)
2980 Wyświetlenia
ukislask
Student
Opcje

Witam, 

Jakiej firmy najlepiej kupi termostaty głowic do grzejników, które są w pełni kompatybilne z aplikacją SmartThings? Czy firmy TUYA GŁOWICA TERMOSTATYCZNA + CENTRALA są obsługiwane?

0 Like
13 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Cześć @ukislask ,

Wszystkie informacje odnośnie urządzeń, które są wspierane przez SmartThings znajdziesz tutaj: https://www.smartthings.com/products 

arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje

Osobiście polecam FIBARO Heat Controller na Z-wave - tutaj potrzebujemy centrali SmartThings Hub. Można również poszukać informacji czy Netatmo Valves zadziała, choć może tutaj być potrzeba użyć niestandardowego programu obsługi - zazwyczaj pisanego przez społeczność. Słyszałem że integracja SmartThings z Tuya jest zawodna, więc dla mnie to zły pomysł. 

Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.
ukislask
Student
Opcje
Dzięki bardzo za podpowiedź. Gdyby ktoś jeszcze korzystał z innego sprzętu współpracującym z SmartThings to czekam na dalsze wskazówki.
0 Like
EgOne
Explorer
Opcje

Dzień dobry. Podłączę się nieco pod temat. Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem. Do sterowania głowicami Fibaro Heat Controller potrzebny jest jedynie Hub SmartThings czy poza nim jeszcze Centrala Fibaro Home Center?

0 Like
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje
Wystarczy tylko SmartThings Hub 😁
EgOne
Explorer
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. A podpowiesz jak będzie wyglądała konfiguracja takiego układu?

0 Like
EgOne
Explorer
Opcje
A jak powinna wyglądać kolejność konfiguracji? Pierwszy krok Hub do aplikacji Smartthings i potem głowice?
0 Like
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje
Tak, najpierw konfigurujemy centrale SmartThings, a później dodajemy głowice. Pełna instalacje można przeczytać tutaj >> https://smartthingspolska.com/2020/12/01/fibaro-heat-controller-inteligentna-glowica-termostatyczna-...
EgOne
Explorer
Opcje
Jeszcze raz dziękuję. Po zapoznaniu się z artykułem zastanawiam się, po co stosować Huba Smartthings jeżeli głowice mogę dodać bezpośrednio do aplikacji i stosować z poziomu smartfona?
0 Like