Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart Things i TV SONY

(Temat utworzony: 06-01-2022 02:03 PM)
1368 Wyświetlenia
EdekW
Pioneer
Opcje
Hej,
Chciałem dodać do Smart Things moj telewizor Sony na androidzie. Aplikacja go nie widzi. Co robię nie tak?

0 Like
8 Odpowiedzi
Pawel1605
Voyager
Opcje
Witam @EdekW, Aplikacja SmartThings obecnie nie wspiera innych telewizorów niż Samsung.
EdekW
Pioneer
Opcje
Różnego rodzaju włączniki np. Sonoff działają w smart things a telewizor na androidzie nie działa. Żenada. Na innych smartfonach nie mam tyle problemów co z S21. Coraz bardziej mnie denerwuje w samsungu brak jego uniwersalności. Chciałem przesiąść się z powrotem na S21 ale nadal pozostanę przy innej marce - mniej problemów.
Pawel1605
Voyager
Opcje
@EdekW, możesz też spróbować aplikację Google Home, oraz sterować telewizorem poprzez aplikację Google Home lub Google Asystentem.
Pawel1605
Voyager
Opcje
@EdekW Chciałem też dodać, że proces łączenia aplikacji Google Home z telewizorem Sony jest łatwy, ponieważ aplikacja Google Home automatycznie wykryje, że w sieci Wi-Fi znajduje się telewizor.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@EdekW, a do tego, co powiedział @Pawel1605, warto dodać, że aplikacja SmartThings nie jest aplikacją Samsunga, stworzyła ją zewnętrzna firma, która po prostu współpracuje z Samsungiem i innymi producentami. Więc żadnej winy Samsunga w tym, że TV Sony się nie łączy, nie ma.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

EdekW
Pioneer
Opcje
Jeżeli piszesz, że firma współpracuje z Samsungiem to Samsung jakiś wpływ na pisane przez nich programy ma. Wynika z tego, że Samsung jest współwinny niedoróbek programu, bo musi akceptować aplikacje umieszczane w sofcie.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@EdekW, ale niedoróbki w stosunku do kogo? Do Samsunga i jego sprzętów to tak, muszą to wraz z twórcami SmartThings naprawiać. A co Samsung ma wspólnego z tym, czy telewizory Sony będą przez SmartThings wspierane? To już decyzja wyłącznie po stronie Sony i twórców aplikacji, nie Samsunga. Samsung może jedynie się cieszyć, że konkurencja nie jest wspierana i już.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.