Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Zgłoszenie problemów z aplikacją Smart Things przez formularz

(Temat utworzony: 29-02-2024 04:44 PM)
1647 Wyświetlenia
JulaP
Expert
Opcje

Cześć Wam!

Aplikacja Smart Things cieszy się coraz większym zainteresowaniem – słusznie, bo jest to bardzo przydatna i praktyczna funkcja naszych urządzeń domowych. Rozpoczęcie pieczenia obiadu, kiedy jeszcze nie ma nas w domu, sprawdzenie czasu do końca prania bez wstawania z wygodnej kanapy – o zaletach można mówić bez końca!

Czasem jednak pojawiają się problemy przy jej użytkowaniu. W takiej sytuacji oczywiście najpierw najlepiej skontaktować się ze Wsparciem Technicznym producenta, bo problem może mieć naturę techniczną, jednak czasem zdarza się, że problemem nie jest sam sprzęt, a działanie aplikacji lub jej współpraca z naszym routerem.

W takiej sytuacji zwykłe wsparcie techniczne może nie pomóc i najlepiej będzie skonsultować się bezpośrednio z Działem Wsparcia Smart Things, bo takowe producent nam oferuje. Tylko w jaki sposób się z nimi skontaktować? Poniżej zamieszczam ścieżkę kontaktu do wsparcia aplikacji – jest ona czasem zmieniana - będę was updateować o zmianach. Stąd też warto sobie zapisać ten post na przyszłość. 😉

1. Otwieramy stronę samsung.com/pl i logujemy się na swoje konto. Następnie wybieramy opcję Wsparcie i opcję Strona główna wsparcia

JulaP_0-1709220734107.png

1. Następnie na stronie, która się nam otworzy, zjeżdżamy delikatnie w dół do opcji Dodatkowe informacje i tam wybieramy Zobacz więcej. W dostępnych opcjach szukamy Zgłoszenie serwisowe – On line (jest to 5 opcja od góry w środkowej kolumnie).

JulaP_1-1709220734119.png

1. Po otwarciu strony wybieramy opcję App Inquiry

JulaP_2-1709220734125.png

1. Wyskoczy nam nowe okno w przeglądarce, więc jeśli zapyta ona o to, czy zezwolić na otwieranie nowych okien, wyraźmy zgodę. Tak wygląda strona, która się nam otworzy. Należy w pozycji Usługa wybrać z listy opcję Smart Things

JulaP_3-1709220734128.png

Teraz pozostaje jedynie wpisanie wymaganych danych i opisanie problemu. Odpowiedź zwykle jest odsyłana w ciągu 48h, jeśli jednak problem jest bardziej zawiły i wymaga dodatkowej weryfikacji, odpowiedź może przyjść później.

Mam nadzieję, że moja podpowiedź będzie dla was pomocna w kwestii korzystania z urządzeń smart. Pamiętajmy, że są to nowe technologie na rynku, więc czasem zdarzają się małe ich awarie. Warto jednak korzystać z dostępnych opcji już dzisiaj, bo kto wie, co czeka nas za kolejne 10 lat w kwestii inteligentnych sprzętów. 🤷🏻‍

A jakie są wasze ulubione funkcje Smart Things? Moja to chyba podglądanie zawartości lodówki, kiedy jestem w sklepie – dzięki temu nie kupuję nigdy niczego „bo chyba już nie ma”. 😄 Opisujcie swoje polecajki sprzętowe w komentarzach!

7 Odpowiedzi
Robert_111
First Poster
Opcje

Cześć,

mam problem z aplikacją smartthings gdyż nie ma w niej wszystkich opcji + wyświetla się komunikat jak zdjęciach, nie ma funkcji wyłączenia zdalnie, ustawienia dziwekow, sprawdzenia zużycia energii (aplikacje zainstalowałem na IOS i android, co zrobić by mieć te funkcjonalności

mam tylko informacje czy jest właczona czy niemam tylko informacje czy jest właczona czy nieIMG_4359.PNGco dalej mam zrobić - płyta działa poza aplikacjaco dalej mam zrobić - płyta działa poza aplikacja

0 Like
Robert_111
First Poster
Opcje

no i model kuchni - bo zapotniałem

płyta indukcyjna SAMSUNG NZ64B5045KK U2 SLIM-FIT

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Robert_111

Płyta indukcyjna ma jedynie możliwość monitorowania w aplikacji, zatem tak jak jest na załączonych zdjęciach. Nie ma możliwości sprawdzenia zużycia energii ani zmiany ustawień.  Komunikat o sprawdzeniu części operacyjnej, to komunikat o tym, że jest ciecz na palniku, którą trzeba wytrzeć. 

Robert_111
First Poster
Opcje

przy sprzedaży płyty miałem informacje, że mogę np wyłączyć zdalnie płytę dziwiek itd - w show room samsunga potwierdzono mi że takie funkcje są . Co do błędu to płyta jest czysta  - wiec dlaczego jest komunikat o błędzie. 

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Jeśli błąd się dalej pojawia to warto zrobić reset płyty i samej aplikacji. Co do funkcji - wrócę jeszcze z informacjami, poszperam. 

Robert_111
First Poster
Opcje

jak mam zrobić rejestr płyty i aplikacji ?

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

@Robert_111 

Reset tj. odłączenie płyty na parę minut z prądu (można bezpiecznikami), a reset aplikacji to jest całkowite jej odinstalowanie i zainstalowanie na nowo.