Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniem indukcji NZ64N7757GK z aplikacją SmartThings

(Temat utworzony: 11-08-2022 09:27 PM)
2396 Wyświetlenia
MSZ3
First Poster
Opcje

Dobry wieczór,

Mam problem z połączeniem płyty indukcyjnej NZ64N7757GK z Wifi. W ostatnim etapie wyskakuje błąd 12-002. Restartowaliśmy sieć oraz płytę.

Docelowo chciałabym połączyć indukcję z okapem. 

0 Like
17 Odpowiedzi
JulaP
Expert
Opcje

@piotrotes  to co opisujesz brzmi jak opcja zarejestrowania urządzenia na swoim koncie, a nie dodania go do Smart Things. Czy możesz podesłać zrzut ekranu strony?

0 Like
piotrotes
First Poster
Opcje

1000002850.jpg

0 Like
piotrotes
First Poster
Opcje

1000002851.jpg

0 Like
piotrotes
First Poster
Opcje

Ze Smart things przenosi mnie na konto w account.samsung.com

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@piotrotes , W takim razie musisz podać numer seryjny płyty. Znajdziesz go na opakowaniu.

0 Like
piotrotes
First Poster
Opcje

Nie mam już opakowania inaczej bym to zrobił 🥺

0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Hej, znalazłam powód tego komunikatu w aplikacji @piotrotes . Z najnowszą aktualizacją aplikacji, Samsung wprowadził funkcję rejestracji urządzenia na koncie Samsung podczas dodawania sprzętu do Smart Things. Dzięki temu dane płyty będziesz miał widoczne nie tylko w apce, ale też na swoim koncie, co pozwoli Ci na przykład zgłosić je online do naprawy. Utrudnia to niestety samo połączenie urządzenia z siecią, ale nie ma sposobu na obejście tego etapu. Możesz spróbować delikatnie podnieść płytę i zrobić zdjęcie naklejki, aby spisać z niego numer seryjny, ewentualnie jeśli pod płytą masz szafkę lub szufladę, to trzeba będzie próbować zrobić zdjęcie z tego miejsca. 

piotrotes
First Poster
Opcje

Dzięki. No to lipa.

0 Like