Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z parowaniem plyty indukcyjnej i okapu

(Temat utworzony: 23-02-2020 11:36 PM)
7022 Wyświetlenia
maciuj
Student
Opcje

Witam,

Czy ktoś miał problem z podłączeniem okapu z plyta indukcyjna, konkretnie (NK36N9804VB i NZ64R9787GK).

Wg wszystkich instrukcji wystarczy wykonac tylko to:

1. Ściągamy aplikację SmartThings i parujemy płytę z aplikacją.
  2. Uruchamiamy połączenie Bluetooth na okapie, poprzez przytrzymanie przez 3 sekundy przycisku T9.
  3. Przytrzymujemy przyciski (WiFi oraz PLUS) na płycie w celu połączenia urządzeń.
  4. Na płycie pojawi się komunikat „BT”, co oznacza pełen sukces!

Jednak z jakiegos powodu utknalem na kroku 3. Probowalem w rozny sposob, na wlaczonej i wylaczonej plycie ale nie udaje mi sie zmusic plyty do porowania. Czy ktos mial podobny problem albo wie w czy 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje

Zalecam zajrzeć do instrukcji obsługi. Tam powinna znaleźć się informacja, jak krok po kroku połączyć z ekosystemem inteligentnego domu SmartThings. 

Dla płyty NZ64B6056GK znalazłem: 

arapalski_0-1674868329096.png

Dla okapu NK36N9804VB 

arapalski_1-1674868506034.png

Aby odnaleźć instrukcje obsługi wpisz numer modelu w Google, wejdź na stronę urządzenia na Samsung.com. Następnie na dole znajdziesz sekcję Pomoc "Wsparcie dla produktu i Zobacz więcej treści" kliknij. Zostaniesz przeniesiony na stronę z pomocą techniczną dla konkretnego modelu. Znajdziesz tutaj odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, jak i właśnie instrukcję obsługi do pobrania w pdf. :winking-face: 

Powodzenia :smiling-face: 

Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.
Kłapek
Apprentice
Opcje
Witam mam płyte SAMSUNG NZ64B5066FK U2 SLIM-FIT chce się z Okap SAMSUNG NK36C5703TM urządzenia chyba są ze sobą polać,one niestety okap nie wlacza sie z indukcja, a wyglad jak sparowany z płytą
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @Kłapek!

Czy obydwa urządzenia są widoczne w aplikacji Smart Things jako aktywne? Czy możesz sterować samym okapem z poziomu aplikacji?

Kłapek
Apprentice
Opcje
Okapu nie widzę w aplikacji właśnie
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

W takim razie okap nie jest sparowany z apką @Kłapek.

Poniżej instrukcja połączenia urządzenia ze Smart Things:

1. Wcisnąć przycisk Bluetooth* na okapie. Wskaźnik na przycisku zacznie migać wskazując rozpoczęcie procedury łączenia.
2. Wcisnąć przycisk Bluetooth na płycie kuchennej. Wskaźnik na przycisku pozostanie włączony wskazując zakończenie procedury łączenia, na wyświetlaczu włączą się symbole „bt".

*chodzi dokładnie o przycisk obok ikony Bluetooth, drugi od prawej strony. Jest oznaczony w instrukcji jako T8 (strona 55):
https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202402/20240215142430035/Box_LIB0143286H_240108.pdf

JulaP_0-1719320212683.png

Daj znać czy po podłączeniu wszystko będzie działać jak trzeba 😁

Robin231
First Poster
Opcje

Okap nk24c5703ts/ur i płyta nz64b5046 - pracowanie wykonane zgodnie z procedurą i przebiegło bez problemu ale okap nie uruchamia się z płytą. Okap też nie widoczny w apce smart things.

0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Hej @Robin231!

Dodawałeś sam okap do aplikacji? Nie łączy się on z apką automatycznie po dodaniu płyty, trzeba go dodać osobno ręcznie. 

0 Like
Robin231
First Poster
Opcje

Nie mogę dodać okapu. Nie ma qr kodu i nie widzi go apka

0 Like
JulaP
Expert
Opcje

@Robin231 spróbuj w takim razie dodać okap według wskazówki, którą podpowiedziałam Kłapkowi tydzień temu, chyba zadziałało skoro temat umilkł. 😄

1. Wcisnąć przycisk Bluetooth na okapie. Wskaźnik na przycisku zacznie migać wskazując rozpoczęcie procedury łączenia.
2. Wcisnąć przycisk Bluetooth na płycie kuchennej. Wskaźnik na przycisku pozostanie włączony wskazując zakończenie procedury łączenia, na wyświetlaczu włączą się symbole „bt".

Robin231
First Poster
Opcje

Tak zrobiłem już i to wszystko wyglądało na poprawne parowanie, ale nadal okap się nie uruchamia razem z płytą.

0 Like