Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie może zarejestrować klimatyzatora Samsung Wind-Free

(Temat utworzony: 24-06-2022 07:09 PM)
1298 Wyświetlenia
filip0905
First Poster
Opcje

Dzień Dobry, mój problem polega na tym ,że podczas rejestracji klimatyzatora wyskakuję błąd 15-200 . Wydaje mi się że może to być spowodowane siecią ponieważ podczas wyboru w aplikacji samsungthings   raz wyskakuje komunikat "urządzenie nie może połączyć się z wybraną siecią wifi" , innym razem jej nie znajduję albo połączy z komunikatem czy na pewno chce się połączyć z tą niezabezpieczoną siecią ( chociaż ma hasło) po czym wyskakuje błąd 15-200. Dodam ,że jakiś czas temu wszystko działało. Nie wiem czy to kwestia jakiejś aktualizacji ,że usunęło urządzenie. 

0 Like
13 Odpowiedzi
Maćku
Apprentice
Opcje
Cześć, posiadam dwa klimatyzatory Wind-Free Elite podłączone razem do jednej jednostki zewnętrznej. Te same modele, różnią się tylko mocą, instalowane jednocześnie. Jeden z nich działa bezproblemowo, jest dodany do SmartThings, udaje się na nim nawet wywołać parowanie z pytaniem, czy na pewno chcę ponownie dodać urządzenie.

Drugi z klimatyzatorów, model AR12TXCAAWKNEU, przestał jakiś czas temu być dostępny w aplikacji. Próbowałem zrzucać mu zasilanie, na krótko i na długo, ustawiałem w routerze na sztywno różne kanały wifi, postawiłem też taką samą sieć na innym routerze (oczywiście 2,4 GHz) i nadal klimatyzator się nie połączył. 
Postanowiłem usunąć go z aplikacji i dodać ponownie, jednak po wejściu w tryb AP aplikacja w ogóle go nie zauważa. Resetowałem z pilota ustawienia sieciowe jednostki (trzykrotnie przytrzymane razem "-" oraz "set"). Próbowałem dodać go z 3 różnych urządzeń: Samsung S9+, S10e oraz Motoroli G20. Na S9+ przeinstalowałem w sumie kilka razy SmartThings, na Motoroli instalowałem na czysto pierwszy raz. Na żadnym telefonie klimatyzatora nie widać. Testowałem też różne kombinacje z danymi komórkowymi, Bluetooth i automatycznym przełączaniem na dane komórkowe, ale nic nie pomogło. 
Czy jest jeszcze jakaś sztuczka lub coś, czego mogę spróbować, czy już wzywać serwis, bo po prostu padło mu wifi? 
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Maćku, spróbuj podpytać serwis, który obsługuje klimatyzatory: Dom Serwis, 26-660 Jedlińsk, Kępiny 12D w godzinach 8-16, adres e-mail samsung@domserwis.pl

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

andrzejczerwicki
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem z wifi w klimatyzatorze. Po zaniku napięcia w sieci i jego powrotu nie włącza się wifi. Trzeba użyć funkcji AP aby przywrócić wifi.

Czy jest jakiś sposób aby to usprawnić.

Pzdr,

Andrzej

0 Like
N1c0o
Navigator
Opcje
Ciężko powiedzieć. Mam w domu 2 klimatyzatory wind free i oba działają poprawnie
0 Like