Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie może zarejestrować klimatyzatora Samsung Wind-Free

(Temat utworzony: 24-06-2022 07:09 PM)
1293 Wyświetlenia
filip0905
First Poster
Opcje

Dzień Dobry, mój problem polega na tym ,że podczas rejestracji klimatyzatora wyskakuję błąd 15-200 . Wydaje mi się że może to być spowodowane siecią ponieważ podczas wyboru w aplikacji samsungthings   raz wyskakuje komunikat "urządzenie nie może połączyć się z wybraną siecią wifi" , innym razem jej nie znajduję albo połączy z komunikatem czy na pewno chce się połączyć z tą niezabezpieczoną siecią ( chociaż ma hasło) po czym wyskakuje błąd 15-200. Dodam ,że jakiś czas temu wszystko działało. Nie wiem czy to kwestia jakiejś aktualizacji ,że usunęło urządzenie. 

0 Like
13 Odpowiedzi
Maćku
Apprentice
Opcje
Proponuję przyzwyczaić się do problemów. Rok temu przeszedłem przez taką mękę z dwoma klimatyzatorami Windfree. Testowałem 3 routery, wszelkie możliwe ustawienia, wifi z hasłem i bez, kanał wifi na sztywno, dwa smartfony, instalowałem, reinstalowałem, resetowałem i ciągle nic. Mi akurat wyskakiwało bodajże 15-300. Na jakiś miesiąc dałem sobie spokój, aż tu nagle zaskoczyło. Ale mimo wszystko często był problem z połączeniem się z urządzeniem, wyświetlało się jako offline. Natomiast w tym roku jeden z klimatyzatorów wszedł w offline na stałe, nie łączy się z internetem, nie mogę go nawet dodać ponownie, bo w trybie AP aplikacja go w ogóle nie widzi. Z ŻADNYM urządzeniem nie miałem tylu problemów przy łączeniu z siecią/aplikacją, co z klimą od Samsunga.
Na pocieszenie - poza funkcjami Smart klima całkiem fajna
0 Like
Maćku
Apprentice
Opcje
Żeby nie tylko marudzić, spróbuję doradzić:
- używaj tylko sieci 2.4 GHz na routerze
- wyłącz w telefonie automatyczne przełączanie na sieć komórkową
- najlepiej wyłącz sieć komórkową na czas dodawania urządzenia
- w SSID i haśle tylko podstawowe literki i cyfry
- podobno EAP w WPA2 może przeszkadzać
- włącz UPnP
U mnie nie pomagało nic z tego, ale może Tobie pomoże
Maćku
Apprentice
Opcje
Spróbuj też zresetować wi-fi w urządzeniu według instrukcji ze zdjęcia Screenshot 2021-08-19 at 5.24.56 PM_21732_1656097139.png
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@filip0905  Dzień Dobry

Czy któryś z zaproponowanych rozwiązań wczesniej pomógł?

bongo13
Pioneer
Opcje
Kupiłem pralkę i suszarkę obsługiwane poprzez wifi. Po instalacji i próbie podłączenia do wifi okazało się, że nowy produkt suszarka połączyła się, ale pralka już nie. Po dwóch tygodniach od zgłoszenia przyjechał serwisant celem wymiany modułu wifi. Po wymianie okazało się że nie działa nadal. Serwisant stwierdził że to moduł nie do tej pralki. Kolejne 2vtygodnie wymiana modułu i ok
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bongo13  Czyli po naprawie wszystko jest już w porządku?

bongo13
Pioneer
Opcje
Tak. Ale taka niby firma, a okazuje się że nie do końca. Pralka nie używana ledwo podłączona. Nówka a już z zepsutym modułem. A później serwisant przyjeżdza z nowym ale nie od tego modelu. Ludzie jaha czy co ? Kolejne 2 tygodnie wymiana modułu i ok. W szoku jestem i to mnie drażni że taka firma i na start dostałem bubel, a po zgłoszeniu serwis robi kolejny. O czym to świadczy ?
filip0905
First Poster
Opcje

Niestety nie , klimatyzacja zazwyczaj nie widzi mojej sieci ( jest 2.4) pomimo tego że router jest pod nią , inne sieci znajduję , internet z upc (hasło jest, aplikacja twierdzi coś innego)

WhatsApp Image 2022-06-27 at 16.29.47 (1).jpegWhatsApp Image 2022-06-27 at 16.29.47.jpeg

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@filip0905, spróbuj podpytać serwis, który obsługuje klimatyzatory: Dom Serwis, 26-660 Jedlińsk, Kępiny 12D w godzinach 8-16, adres e-mail samsung@domserwis.pl

Alternatywnie zadzwoń na Infolinię techniczną, pokierują Cię, gdzie trzeba: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.