Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wifi w NV75N7647RS

(Temat utworzony: 08-12-2021 05:38 PM)
902 Wyświetlenia

Też mam ten problem

moonpl
First Poster
Opcje

Hej, 

Czy tylko ja mam problem z połączeniem aplikacji SmartThings z moim piekarnikiem? Po wykonaniu wszystkich czynności z instrukcji piekarnik nie pokazuje żadnej sieci z nazwą [oven], czy jest jakiś magiczny punkt ukryty w instrukcji, który pomaga przejść tą jakże prostą konfigurację? 

Tak ustawiałem <klepsydra> <pokrętło na 2> <on>,
Tak naciskałem ikonę smart control i pokazuje się AP na wyświetlaczu,
Tak wyłączałem prąd w piekarniku na 15 minut.

Mam mu zaśpiewać, zatańczyć czy podlać wodą aby zadziałało to wifi?

0 Like
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@moonpl  Dzień Dobry

Czy router ma włączoną tylko częstotliwość 2,4 GHz? Czy router nie znajduje się zbyt daleko od piekarnika.

I jeszcze pytanie czy oba urządzenia są w tej samej sieci WIFI.

macieq
First Poster
Opcje
Mam to samo. Naciskam AP, a aplikacja SmartThings nic nie znajduje. (Serwis? Czy może coś się zmieniło w komunikacji i trzeba zrobić update? Czyli serwis?). Podpowiedzcie coś proszę.

Zaznaczę ze kiedyś mi to działało i byłem bardzo zadowolony.

Sieci na routerze są rozdzielone. Inna nazwa jest dla 2,4 a inna dla 5ghz. Ale nawet nie dochodzi do momentu wyboru sieci. Po prostu czas mija i wychodzi z trybu parowania...
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@macieq Cześć!

Czy tak się stało od momentu aktualizacji systemu w telefonie, czy niekoniecznie? Jaki masz system (android/IOS) i wersję? Czy sama aplikacja jest także aktualna? 

Sprawdź też, czy masz możliwość wyszukania modelu piekarnika manualnie w aplikacji (lupką).

Rozumiem, że w ustawieniach opcja wi-fi jest włączona? Możesz także sprawdzić, czy moduł wi-fi w urządzeniu działa prawidłowo. Sprawdź na liście dostępnych sieci w telefonie, czy jest widoczny punkt dostępowy piekarnika (oven). Jeśli tak, to spróbuj się połączyć wpisując hasło: 1111122222.

0 Like
macieq
First Poster
Opcje
No niestety z konsultantką doszliśmy do wniosku, że nie uruchamia się punkt dostępowy dzięki, któremu aplikacja łączy piekarnik ze SmartThings. Bedzie serwis. Dam znać konkretnie jak przyjdzie do konkretnych napraw. Podejrzewam, że padł moduł WiFi
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@macieq  Dobrze, dziękujemy za informacje, czekamy na informacje co zrobi serwis

0 Like