08-08-2021 09:38 PM
Witam, mój problem wygląda w sposób następujący.
Mianowicie od kilku lat mam wspomniane w temacie wątku klimatyzatory (x2) AR12JSPFBWKNEU. Do tej pory nie miałem potrzeby ich wykorzystywania (w sensie znajdują się w mieszkaniu w którym relatywnie rzadko bywałem). Wczoraj próbując po dłuższym czasie zalogować poprzez Smart Thing/Smart Home zauważyłem, że system/aplikacja ich nie widzi.
Postanowiłem więc dodać je do wspomnianej aplikacji ponownie.
Efekt jest taki o ile jedna jednostka wewnętrzna działa (ciężko powiedzieć w jaki sposób gdyż wczoraj jeszcze nie byłem w stanie ją sterować dziś aplikacją już ją widzi) z drugą - tą którą usunąłem i postanowiłem ponownie reinstalować sytuacja wygląda w sposób następujący.
W Smart Thing rozpoczynam dodawanie nowego sprzętu -> w momencie łączenia się klimatyzatorem pojawia się błąd 04-100 . Co więcej "sieć" mojego AC to DIRECT-SAMSUNGAIRCON, a nie sugerowana [room a/c]
Natomiast z Smart Home wyglądało by, że jest lepiej - przechodzę poszczególne etapy konfiguracji, które kończą się na niemożności połączenia z serwerem (po uprzednim sparowaniu AC z routerem)
Jeden z komunikatów które się pojawiają to - "Wystąpił błąd podczas rejestracji urządzenia KUCHENKA na serwerze Samsung Smart Home. Spróbuj ponownie."
Także reasumując nie mam możliwości z użytkowania z istotnej dla mnie funkcji Klimatyzacji.
Brak wsparcia dla mojego klimatyzatora w Smart Things (czy tam problemy z integracją Smart Home) jest dla mnie kompletnie nie zrozumiały (tym bardziej, że jedna z jednostek wewnętrznych może być sterowana z poziomu tej aplikacji)
A i jest jeszcze kolejna wspaniała aplikacja dedykowana klimatyzacji "SmartAirConditioner" która co mnie akurat nie dziwi nie działa (w każdym razie w przypadku moich jednostek)
08-08-2021 10:09 PM — edytowano 08-08-2021 10:14 PM
09-08-2021 07:28 AM
09-07-2024 12:22 AM
Witam, ten sam problem ale u mnie to niekończąca się historia modułu WiFi i sterowania klimatyzatorem z poziomu telefonu/aplikacji.
Praktycznie to problemy ze sterowaniem pojawiły się zaraz po zakupie. Potem wymiana całej płytki sterującej, modułu WiFi i problem dalej jak był tak jest.
Dziwie się że w dobie wszechobecnego WiFi Samsung tak olewa temat i tak nie dopracował klimatyzatorów.
Problem ten sam moduł wysyła nazwę sieci DIRECT-SAMSUNGAIRCON a aplikacja Smart things chce aby połączy się z sieciami:
[room a/c]
[room a/c]_E3
Samsung Room A/C_E5
Można jeszcze dokupić moduł który pozwoli tym sterować?
Choć uważam to za żenadę żeby w tych czasach tak zlewać temat i sprzedawać takie coś jak inni producenci mają to dopracowane na prawdę dobrze.
09-07-2024 12:15 PM
Cześć @Members_JiDIDdX!
Klimatyzatorami zajmuje się Autoryzowany Serwis Samsung:
Dom Serwis, tel.: 51 000 8888. Niżej link do ich strony:
Spróbuj do nich zadzwonić, może coś więcej podpowiedzą odnośnie modułów.