Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20fe vs S23

(Temat utworzony: 05-06-2023 04:50 PM)
415 Wyświetlenia
Martino909
Journeyman
Opcje
Witam, czy warto robić przesiadkę na telefon S23? Bateria jest co prawda mniejsza, choć procesor nowszej generacji mogący wpływać korzstniej na jego używane no i na S20fe powoli się kończy wsparcie, poza mniejszym rozmiarem s23 różnic nie ma za dużo, lub przynajmniej ich nie dostrzegam

Sprzęt który mam działa dobrze, od lat sobie go chwale, lub powoli myślę by dać go komuś z rodziny a samemu sprawić sobie lepszy model 
0 Like
24 Odpowiedzi
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć. S20Fe był świetnym telefonem jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. Niestety aktualnie jego największym problemem jest brak aktualizacji właśnie. S23 pod każdym względem wygrywa z FE. Ekran, wydajność,aparat, głośniki, wibracje, można wymieniać dalej. Co do baterii, procesor I oprogramowanie w nowych "eskach" są dobrze zoptymalizowane, więc nie powinno być dużej różnicy. Jeśli Twój FE pracuję z Exynosem, to może się okazać, że pod obciążeniem, S23 wytrzyma dłużej. Aktualnie trwa promocja, jeśli do 18.06 kupisz telefon z rodziny S23, otrzymasz zwrot w postaci karty przedpłaconej. Więcej informacji tutaj: zwrotnakarte.samsung.pl
Pozdro ✌️
0 Like
Martino909
Journeyman
Opcje
Telefon mam na snapdragonie,

Lecz podczas pracy na sieci komórkowej, baaardzo się nagrzewa, gdzie pomimo braku upału na, zewnątrz telefon potrafi parzyć w ręce - to chyba, jedyny jego negatywny aspekt, który z początku mnie przestraszył, a, później okazał się normą
0 Like
Mitschel
Voyager
Opcje
Jeśli rozważasz przesiadkę na s23 to weź pod uwagę, że model że 128 gb pamięci Rom ma stary typ pamięci. Dopiero model z 256 gb oferuje kości w najnowszym standardzie ufs.
0 Like
Martino909
Journeyman
Opcje
Tak zauważyłem... Dodatkowo nie ma slotu na kartę pamięci, która S20fe ma, mogąc ja dodatkowo rozbudować...
0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Aktualnie mam s23+ i jeszcze nie doświadczyłem problemów z temperaturą. W serii S23 jest procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 w edycji dostosowanej dla galaktyk. Od podstawowej wersji różni się wyższymi zegarami CPU i GPU, oraz dodatkowym układem AI, który dba o jakość zdjęć.
0 Like
Martino909
Journeyman
Opcje
Możliwe że to ma związek z etui bewood, zastanawiam się nad zakupem innego case, by sprawdzić czy to drewno nie sprawia gorszego odprowadzania temperatury i tak dość solidnego nagrzewa nia się
0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Warto to sprawdzić. Ze swojej strony mogę polecić etui marki Spigen. Używam ich od ponad 6 lat i nigdy mnie nie zawiodły.
0 Like
Martino909
Journeyman
Opcje
Właśnie taką planuje zakupić 😁 Speigen Rugged Armor
Martino909
Journeyman
Opcje
Czy takie temperatury są normą w S20Fe? Screenshot_20230605_191433_AIDA64.jpg
0 Like