Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Folia na ekranie

(Temat utworzony: 07-09-2021 04:37 PM)
1062 Wyświetlenia
Cypuch
First Poster
Opcje
Można w z flipie 3 zmienić folię ochronną ? Niekoniecznie chodzi mi o własnoręczną wymianę a np przez serwis. Pytam w razie w jakby ta fabryczna folia się bardzo porysowała.
12 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Folia jak folia. Te oryginalne nie są złe, więc dopóki wygląda dobrze to nie ma co ruszać, a jeśli w grę wejdzie zmiana to jak najbardziej. Można zmienić czy to samemu czy powierzając usługę autoryzowanemu serwisowi.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cypuch  Witaj

Jak najbardziej można wymienić 😀

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie jestem do końca przekonany czy można w Galaxy Z Flip3 samemu wymienić folię. W przypadku telefonu Galaxy Z Fold3 producent nie zaleca robić tego samemu. Podejrzewam, że dokładnie tak samo jak w modelu Flip3. Najlepiej skontaktować się z serwisem i dopytać o tę kwestię.

Grzechotek
First Poster
Opcje
Czemu nie można kupić oryginalnej folii na Flipa 3 ? Czemu Samsung jej nie sprzedaje ? Wytestowałem już kilka folii i ta Samsungowa była najdłużej. 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że w punkcie serwisowym będziesz mógł założyć oryginalną folię na wewnętrzny wyświetlacz. Listę punktów serwisowych znajdziesz w poniższym odnośniku.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Grzechotek
First Poster
Opcje
Wiem, że w serwisie taką usługę mają. Ale trzeba zawieść telefon a mam ponad 100 km. A tak sam bym sobie nakleił.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Kiedyś kupiłem oryginalną folię na inny telefon w poniższym sklepie. Spróbuj zadać im pytanie odnośnie folii do Twojego modelu telefonu.

https://www.czescisamsung.pl/

goya85
First Poster
Opcje
A czy można wogole używać flipa bez tej foli ochronnej ?? Czy coś się stanie jeśli jej nie założę?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@goya85 W serii pierwszej i drugiej to integralna część ekranu i zrywając ją uszkadzasz sprzęt. W późniejszych już nie, ale i tak jej zerwanie zmniejsza wytrzymałość ekranu i ryzykujesz uszkodzeniem sprzętu - tak więc zrywasz ją na własną odpowiedzialność, o osobiście bym nie ryzykował. Pamiętaj, że póki masz gwarancję, to taką folię możesz sobie spokojnie wymieniać w serwisie, kiedy zobaczysz, że Ci odchodzi.