Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fingerprint sensor nie dziala

(Temat utworzony: 24-10-2022 09:36 AM)
422 Wyświetlenia
PawelG2021
Journeyman
Opcje
Czy w swoich flipach 4 mieliście bądź macie problem z niedziałającym sensorem fingerprint ?? 

U mnie nagle przestał działać. Wszystko było w porządku az do ostatniej poprawki zabezpieczeń. 
Nie mam oczywiście pewności czy jest to związane ale kilka dni po updejcie sensor przestał działać.

Boczny Guzik sam w sobie dziala beż problemu, sam sensor nie reaguje. Gdy wchodzę w opcje biometrii mam komunikat "czujnik odcisku palca nie działa. Uruchom ponownie telefon..."

Używałem fingerprint od samego początku (od premieryntel) i nie było problemów. Nagle po aktualizacji przestał działać.

Żona ma flip 3 i tam problem nie występuje.

Czy ktoś miał podobny przypadek ?
0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu. Instrukcję znajdziesz w poniższym wątku.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

PawelG2021
Journeyman
Opcje
Niestety nie pomogło.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelG2021  pozostał w takim razie reset do ustawień fabrycznych 

trueJPL
First Poster
Opcje
Hej! Posiadam Samsunga Galaxy zflip 5 i od dwóch dni nie mogę odblokować telefonu palcem. Na początku myślałem że może sobie zaciąłem palec i dlatego nie działa ale nie, probowałem zarejestrować ponownie odcisk i podczas próby telefon w ogóle nie wykrywał, że przykładam do niego palec. Telefon ani nie upadł, ani nie był wystawiony na żadne niebezpieczne warunki. Ktoś spotkał się z takim problemem? Czy poprostu czujnik się zepsuł i na reklamacje?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@trueJPL  Cześć 

Próbowałeś ponownie uruchomić telefon oraz ewentualnie go zresetować?

trueJPL
First Poster
Opcje
Probowałem zresetować normalnie oraz twardym resetem, nie działa. Dodatkowo zauważyłem, że jak wchodzę w aplikacje wymagającą odcisku palca np bank to odrazu wyskakuje komunikat "zakryj cały czujnik odcisku palca" gdy jeszcze palca nie przyłożyłem. Potem jak przykładam to zero reakcji
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przywróć ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii. Jeżeli to nie pomoże to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...