Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Flip 3 . Dziwna poświata/plama na ekranie

(Temat utworzony: 14-01-2023 07:36 PM)
1442 Wyświetlenia
msss95
Pioneer
Opcje
Użytkuje flipa 3 od 3 miesięcy, jest zadbany, żadnych rys na ekranie. Nigdy nie spadł. Dziś zauważyłam że na wyłączonym ekranie robi się taka dziwna jakby plama czy poświata. Myślałam że to od palców, ale nie znika po dokładnym polerowaniu. Zdjęcia ze strzałką na normalnym opalcowanym ekranie. Zdjęcia z kółkiem na idealnie wypolerowanym ekranie - widać że to nie znika. Nie czuję żeby się nadmiernie nagrywał ale może się grzeje cóś pod tym miejscem pod ekranem?

image

image

10 Odpowiedzi
msss95
Pioneer
Opcje
Tu na wyczyszczonym. Czy to od scrolowania na ekranie? Taka ta folia by była słabą i się wycierała?IMG-20230114-WA0003_1000002632_1673720902.jpgIMG-20230114-WA0002_1000002635_1673720930.jpg
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Wygląda mi to na wytartą/odklejoną folie w tym miejscu, a mógłbyś ją zdjąć i sprawdzić czy na ekranie też to się pokazuje?
msss95
Pioneer
Opcje
Nie można zdejmować bo 1. Utrata gwarancji, wymienia ją za darmo serwis a po 2. Nie mam co nakleić w zamian a to telefon skladany i nie może być bez folii , jest ostrzeżenie że jej ściąganie doprowadzić może do pęknięcia. Odklejona to ona nie jest, trzyma się zwarcie, trzeba wręcz się mocno przyjrzeć żeby zobaczyć plamę
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Ahh sorki myślałem, że to twoja dodatkowa folia 😅 w takim razie radziłbym się udać do autoryzowanego serwisu Samsunga oni się tym zajmą i powiedzą co z tym zrobić 🙂
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@msss95  Witam

Nie ma co odklejać tej folii wręcz tego nie wolno robić, najlepiej udać się z tym do  autoryzowanego serwisu i jak telefon jest na gwarancji to wszystko zostanie załatwione w jej ramach.

LoXy
Voyager
Opcje
A wiecie ile kosztuje wymiana tej foli w flipie 3 bo mojej żonie właśnie pękła cala na zgięciu od prawej strony
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LoXy  W tej sprawie najlepiej skontaktować się z autoryzowanym serwisem, będą posiadali aktualne cenniki.

msss95
Pioneer
Opcje
Wymiana jest darmowa . Masz to na pierwszej stronie aplikacji Members, że wymień za damo wielokrotnie. Zrób to szybko żeby nie pękł telefon
MatildaMarie
First Poster
Opcje

Cześć,

Mam problem z wyświetlaczem mojego Z Flip 4. Żeby było jasne o telefon dbam. Telefon mi nie upadł. 

Natomiast jakiś czas temu na zgięciu zaczęła mi się odklejać folia, a w górnej części ekranu pojawiła mi się czarna kropka, która ostatnio się powiększyła i obecnie ma średnicę ok. 1 cm. Jednak nic poza tym się nie działo i wszystko działało w 100 % dobrze. Dotyk działał nawet pod tą kropką. 

Od wczoraj mam problem, bo jakieś 2/3 cm górnego ekranu oraz kawałek po lewej stronie wzdłuż całego telefonu przestał reagować na dotyk. 

Do serwisu mam spory kawał drogi, a telefon jest mi potrzebny do pracy. 

Czy w ogóle warto zgłosić się z tym do serwisu?

0 Like