Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kilka sugestii

(Temat utworzony: 16-02-2025 12:33 AM)
564 Wyświetlenia
Bonczek
Explorer
Opcje
Hej,
Przesiadłem się z S10 na S25 i mam kilka bolączek z tego względu.

1. W momencie pisania gdy pojawią się polskie znaki to po wyborze słowa od razu wskakuje spacja - chcę to wyłączyć bo irytuje w momencie szybkiego pisania. Gdzie znajdę taką możliwość?

2. Brakuje mi także opcji gdzie po wpisaniu kodu PIN (który został ustawiony na blokadzie i nie tylko) nie musiałem potwierdzać kliknięciem w okno OK. W S10 była opcja bez konieczności potwierdzenia PINu. Tu też coś takiego znajdę?

3. Uważam że ekran jest mało nasycony kolorami co mnie denerwuje zwłaszcza w aplikacji typu "Pepper". Jest możliwość zmiany jakichś szczegółów kolorytu ekranu? Jakieś opcje nasycenia? W porównaniu do S10 to jest on blady i delikatnie mdły.

4. Aparat robi zdjęcia w nienajlepszy sposób bo w sumie wychodzą nadmiernie ciemne. W miejscach gdzie padnie trochę cienia to zdjęcie nie jest ciemniejsze jak w rzeczywistości a jest wręcz czarne jakby nastał mrok. To normalne? Też tak macie? Czy jednak to kwestia związana z ekranem? A może którejś z opcji?

5. Na koniec suma różnych:
- Powiadomienia: mega irytujące są te które wyświetlają ciągle że dymki od aplikacji "Messenger" są ponad innymi aplikacjami itp. 
- Bateria: Ta ikona z której nic nie widzę czy mam 56%, a może 65%? Jedynie wielkość bieli określa sytuację.
- Na dodatek mam słuchawki "Arctis Nova 7" gdzie nie mogę się z nimi połączyć przez bluetooth, a lubię grać mając podłączony telefon by słyszeć ktoś chce się ze mną skontaktować. Chciałbym zasugerować tu problem bo jednak to błahostka lecz takie połączenie powinno być w standardzie.

P.S. Pisałem to ciągle usuwając spacje co spowodowało pisanie przez blisko dwukrotnie dłuższą "chwilę".
14 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć.
1. Z jakiej klawiatury korzystasz?
2. Musisz ustawić kod 6 - cyfrowy wtedy opcja się pojawi. Jeśli jednak chcesz aby był to kod 4 - cyfrowy to zobacz wiadomość @Selixo z tego wątku:
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s24/pin-do-telefonu/td-p/11712385?src=ShareByUserCM
3. Przejdź do Ustawienia --> Wyświetlacz --> Tryb ekranu --> ustaw na żywy
4. Otwórz aplikacje Aparat --> Ustawienia --> Inteligenta optymalizacja jeśli nie jest ustawiona maksymalna to ustaw i zobacz czy będzie poprawa.
5. Przejdź do Ustawienia --> Powiadomienia --> Ustawienia zaawansowane --> Zarządzaj kategoriami powiadomień dla aplikacji --> Włącz.
Następnie:
Ustawienia --> Aplikacje --> Messenger --> Powiadomienia --> Kategorie powiadomień --> Dymki czatu są aktywne --> Wyłącz.
W kwestii słuchawek spróbuj zresetować ustawienia sieci WiFi i Bluetooth. Ustawienia --> Zarządzanie ogólne --> Resetowanie --> Resetuj ustawienia sieci WiFi i Bluetooth.
Bonczek
Explorer
Opcje
Z klawiatury Samsung.
Za resztę sugestii dziękuję bardzo i sprawdzę je za dnia😊
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma za co. Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Klawiatura Samsung. Ustawienia --> Aplikacje --> 3 poziome kreski z 1 pionową --> Pokaż aplikacje systemowe --> OK --> Klawiatura Samsung --> Pamięć --> Wyczyść dane.
Bonczek
Explorer
Opcje
1. Klawiatura ciut lepiej lecz nadal wtrącja spacje - nie z taką intensywnością.
2. Metoda co prawda ciężka w realizacji, ale za którymś razem wpadło 👍🏼
3. Wyświetlacz w trybie "Żywy" niewiele wnosi zmian (możliwe że jakieś 10% bardziej nasycony)
4. Mam od początku Inteligentną optymalizację na poziomie maksymalnym.
5. Powiadomienia ok. Słuchawki muszę jeszcze zweryfikować.
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
1. Jeśli podczas pisania wybierasz słowa z podpowiedzi to jest to normalne że po wybraniu wskakuje spacja.
3. W takim razie już nic z tym nie da się zrobić.
4. Podeślij przykładowe zdjęcia na których widać ten efekt.
r3d1
Helping Hand
Opcje

Hej,

Czytam Twoją opinię i troszkę się śmieję. Oczywiście NIE z Ciebie, ani z Twojej opinii. Śmieję się z tego, że z mojej perspektywy Samsung wreszcie wysłuchał wielu użytkownikó (w tym mnie), żeby dać możliwość wyświetlania poziomu naładowania baterii wewnątrz piktorgramu :smiling-face: Dawno temu, jak tylko nauczyłem się modować oprogramowanie w telefonach, zawsze tak ustawiałem i po tym jak przestałem zawsze mi tego brakowało. Tak, że dla mnie to zmiana in plus :smiling-face:

Bonczek
Explorer
Opcje
Rozumiem, a tu przykład leci.
Zarazem chcę wrócić do słuchawek i reset nie pomógł. Najlepsze jest to że każdy inny telefon łączy tylko z nim mam problem. Bluetooth w telefonie działa odpowiednio bo połączony jestem z samochodem.20250215_133646_1000002423_1739623010.jpg
Bonczek
Explorer
Opcje
Może to kwestia przyzwyczajenia, ale delikatnie słabszy mam na to pogląd.
Stwierdzam za to że intensywnie każdy producent upodabnia się do jednej popularnej marki, co z kolei nie przypada mi do gustu. Takie czasy 🫠
Bonczek
Explorer
Opcje
Dobra, temat słuchawek do zamknięcia.
Polecam włączyć w trybie Opcje Programisty funkcję Pokaż nieobsługiwane urządzenia Bluetooth. Wtedy pokazały się inne rodzaje urządzeń w okolicy w tym słuchawki 😊