Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działają połączenia przychodzące

(Temat utworzony: 21-02-2025 04:21 PM)
396 Wyświetlenia

Też mam ten problem

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Problem dotyczy S25U, na początku była zainstalowana karta eSim, wszystko działało jedyny problem wystąpił z połączeniami przychodzącymi, nie można bylo sie do mnie dodzwonić, przy próbie połączenia dzwoniący nie miał ani sygnału ani żadnego komunikatu, po chwili rozłączało go, a ja otrzymuje smsa ze ktoś próbował sie skontaktować, postanowiłem wymienić kartę na fizyczna, niestety problem nie rozwiązał sie, dalej to samo. W ustawieniach telefonu karty widzę ze jest zaznaczone tym połączenia preferuj 5G, bawiłem sie ustawieniami myślałem ze to tego wina, pobrałem aplikacje ForceLTE i ustawiłem na sztywno NR/LTE no i na początku wykonałem do siebie kilka połączeń i bylo dobrze, myślałem ze sprawą załatwiona, jednak po kilku minutach znowu SMS ze ktoś próbował sie kontaktować, już nie wiem jak z tym walczyć, co jest nie tak? Spotkał sie ktoś z tym? Siec T-Mobile.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Sprawa do zamknięcia, po wielu kombinacjach i próbach, przełożenie kart sim do innych telefonów okazało się że problemy powodował router ASUS polaczony z internetem Tmobile który źle wpływał na urządzenia, nie wiadomo dlaczego taki efekt dawało, ale został odłączony z sieci i zastąpiony TP Link i po problemie. Ciekawe bo router nowy skonfigurowany pod sieć światłowodowa, a jednak zakłócał pracę urządzeń, dodam że wyłączałem VoWiFi i nic to nie dawało, dopiero wyłączenie go fizyczne rozwiązało problem. Temat uważam za zakończony. Dziękuję wszystkim za pomoc i udzielenie się.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

27 Odpowiedzi
michaelx07
Navigator
Opcje
Nie wyłączyłeś sobie przypadkiem karty?
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Nie, karta działa, smsy, internet. Coś nie tak z oprogramowaniem jest, jak nie uda sie naprawić to bede resetować telefon. Zgłoszenie poszło również to T-Mobile, u nich wszystko prawidłowo.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
To raczej wina sieci, nie telefonu. I nawet nie samego zasięgu czy siły sygnału. Proponuję wizytę w najbliższym salonie albo kontakt z BOK.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Już jestem po wizycie i kontakcie, wymieniona karta, po stronie T-Mobile nie widzą problemu, u nich prawidłowo wszystko.
0 Like
michaelx07
Navigator
Opcje
Spróbuj jeszcze wyczyścić aplikację telefon i przełożyć kartę do drugie portu sim.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykPred na innym telefonie karta SIM normalnie działa?

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Już sprawdzone, nawet na esim było to samo, chyba nie obejdzie sie bez ustawień fabrycznych.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Przekładałem karte z OP13 i tam działała ale sprawdzę jeszcze raz w innym telefonie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykPred A masz możliwość do s25 Ultra wrzucić kartę SIM inną na przykład żeby zweryfikować czy będą działać te połączenia?

0 Like