Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czat RCS wybór karty SIM

(Temat utworzony: 22-02-2025 09:43 AM)
318 Wyświetlenia
Fariano
Navigator
Opcje
Czy w Androidzie 15 istnieje możliwość wyboru karty SIM do czatów RCS?
Na Androidzie 14 czat RCS dostosowuje się do wyboru karty SIM do wykonywania połączeń telefonicznych. 
Zmienili to, bo nie mogę znaleźć? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
WKozik
Explorer
Opcje

W przypadku posiadania w telefonie 2 kart sim, czat RCS w Wiadomościach Google uruchamiany jest na karcie sim która jest ustawiona jako domyślna do rozmów i transmisji danych. Nie ma osobnego menu do wyboru karty, która będzie obsługiwała czat RCS.

W przypadku gdy do rozmów wybrana jest inna karta niż do transmisji danych Wiadomości Google twierdzą, że urządzenie nie obsługuje RCS.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
11 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Do czatu RCS z tego co wiem to musi być wybrana ta sama karta do internetu i SMS.
Fariano
Navigator
Opcje
Jak pisałem ta sama co do połączeń telefonicznych. Interesuje mnie czy jest możliwość wyboru.
0 Like
Rozwiązanie
WKozik
Explorer
Opcje

W przypadku posiadania w telefonie 2 kart sim, czat RCS w Wiadomościach Google uruchamiany jest na karcie sim która jest ustawiona jako domyślna do rozmów i transmisji danych. Nie ma osobnego menu do wyboru karty, która będzie obsługiwała czat RCS.

W przypadku gdy do rozmów wybrana jest inna karta niż do transmisji danych Wiadomości Google twierdzą, że urządzenie nie obsługuje RCS.

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak, musisz wybrać domyślną kartę do SMS i internetu tą samą.
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
U mnie mam 2 sim Orange i tmobile, do połączeń internetu i sms mam Orange a pomimo mam na obydwu czaty rcs
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Nie prawda, mam na obydwu rcs
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Proszę 1740249045851.jpg
0 Like
WKozik
Explorer
Opcje

Obsługa RCS na dwóch kartach SIM zaczyna pojawiać się u użytkowników wersji beta wiadomości Google. Na wersji produkcyjnej jest tak jak opisałem wcześniej tj. tylko na jednej karcie SIM można mieć aktywny RCS.

0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Ale ja nie mam bety na aoliakcji google 😂😂
0 Like