Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działają połączenia przychodzące

(Temat utworzony: 21-02-2025 04:21 PM)
819 Wyświetlenia
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Problem dotyczy S25U, na początku była zainstalowana karta eSim, wszystko działało jedyny problem wystąpił z połączeniami przychodzącymi, nie można bylo sie do mnie dodzwonić, przy próbie połączenia dzwoniący nie miał ani sygnału ani żadnego komunikatu, po chwili rozłączało go, a ja otrzymuje smsa ze ktoś próbował sie skontaktować, postanowiłem wymienić kartę na fizyczna, niestety problem nie rozwiązał sie, dalej to samo. W ustawieniach telefonu karty widzę ze jest zaznaczone tym połączenia preferuj 5G, bawiłem sie ustawieniami myślałem ze to tego wina, pobrałem aplikacje ForceLTE i ustawiłem na sztywno NR/LTE no i na początku wykonałem do siebie kilka połączeń i bylo dobrze, myślałem ze sprawą załatwiona, jednak po kilku minutach znowu SMS ze ktoś próbował sie kontaktować, już nie wiem jak z tym walczyć, co jest nie tak? Spotkał sie ktoś z tym? Siec T-Mobile.
0 Like
Przejdź do rozwiązania
27 Odpowiedzi
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Różne, wyłączałem WiFi nawet, w T-Mobile wyłączyłem VoWiFi, już chyba sprawdzone wszystko co sie dało, pozostaje reset telefonu bez przywracania danych, zajmę sie tym dziś. Przenosiłem dane z OP13 I może złapał jakiegoś syfa od chińczyka, mam nadzieję ze to zalatwi sprawę.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykPred wygląda jakby coś po stronie telefonu było nie tak.

I tak na świeżo uruchomionym telefonie od samego początku?

Próbowałeś zresetować jeszcze ustawienia sieciowe?

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Tak, robiłem go w sobotę i od początku taki problem, niestety na świeżo nie był, dane z OP13 przenosiłem, resetowałem już wszystkie ustawienia, wipe robiłem, już mi sie skończyły opcje, pozostaje reset i mam nadzieję ze pomoże.
0 Like
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Z pewnością pomoże wykluczyć jedną przyczynę. Informuj, jaki wynik resetu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykPred Na to wygląda że pozostaje reset może być tak że skoro zostało dane z poprzedniego telefonu przeniesione to może tutaj coś zakłóca jest jakiś błąd.

Po resecie Spróbuj sprawdzić czy karta sim będzie działać poprawnie bez przywracania kopii zapasowych

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Niestety nic to nie dało, masakra, jak telefon leży chwile to juz nie przyjmuje połączeń, jak uda sie odebrać to ktos kto dzwoni dalej słyszy sygnał, a u mnie po chwili rozłącza połączenie i wyskakuje jako nieodebrane. Szkoda ze już nie moge go zwrócić.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@PatrykPred przywracanie do ustawień fabrycznych robiłeś z poziomu ustawień telefonu, czy może hard reset po wejściu w menu recovery?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Sprawa do zamknięcia, po wielu kombinacjach i próbach, przełożenie kart sim do innych telefonów okazało się że problemy powodował router ASUS polaczony z internetem Tmobile który źle wpływał na urządzenia, nie wiadomo dlaczego taki efekt dawało, ale został odłączony z sieci i zastąpiony TP Link i po problemie. Ciekawe bo router nowy skonfigurowany pod sieć światłowodowa, a jednak zakłócał pracę urządzeń, dodam że wyłączałem VoWiFi i nic to nie dawało, dopiero wyłączenie go fizyczne rozwiązało problem. Temat uważam za zakończony. Dziękuję wszystkim za pomoc i udzielenie się.