Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S25 Ultra słaby dźwięk w głośnikach

(Temat utworzony: 14-02-2025 01:19 AM)
482 Wyświetlenia
oop23
First Poster
Opcje
Witajcie, posiadam s25 ultra i przesiadłem się z s23u - czy też ktoś to zauważył, ale S25U ma skompresowany dźwięk na wbudowanych glośnikach, jakby coś go tłumiło i nie mógł zagrać całego pasma bo musi je kompresować.
W moim s23u tego problemu nie ma, ciekawe co znowu samsung zkiepścił z audio?!

Lata temu od S10 w górę nie dało się używać zew. interfejsów audio XLR po usb z aparatem/dyktafonem bo dźwięk rwało na potęgę, dopóki tego po wielu latach nie naprawiono.

Wracając, podobno to usterka programowa przez zmiany bibliotek audio w systemie od one ui 7 powodują tą kompresję na głośnikach wbudowanych. Przyznam, że głośniki w nowym s25u mają więcej basu, ale ten efekt kompresji niszczy ten dźwięk wszędzie.
Obstawiam, że samsung zignoruje to i naprawią to za kilka lat albo wcale...

Oczywiście wszystkie ulepszacze audio są wyłączone.

Chyba, że coś nie wiem i może trafił mi się felerny egzemplarz. Choć info na reddicie i innych społecznościach mówią, że to wina softu.

Pozdrawiam.
3 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@oop23, jeśli to rzeczywiście wina softu, to warto zgłosić błąd wraz z logami systemowymi w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kicio79
Student
Opcje
Mam analogiczne odczucia co do dźwięku z tego telefonu. Dzięki jakby wydobywał się z jakiejś tuby. Przeszkadza to w odsłuchu muzyki a nawet zwykłych filmów na YouTubie.
mkrz-zielinski
First Poster
Opcje

Potwierdzam, dźwięk jest tragiczny, nie tego spodziewałem sie po topowym flagowcu. Mam nadzieję, że zostanie to naprawione aktualizacjami softu.