Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zbieranie dźwięków otoczenia podczas rozmowy

(Temat utworzony: 04-04-2025 08:26 PM)
473 Wyświetlenia
Tomek000K
Journeyman
Opcje
Cześć, jakiś czas temu, krótko po premierze przesiadłem się z s23 ultra na s25 ultra. Od tego czasu podczas rozmowy bez słuchawek moi rozmówcy zwracają uwagę, że bardzo słychać dźwięki otoczenia. W s23 ultra nie miałem tego problemu, bardzo dobrze wyciszał dźwięki otoczenia. Czy ktoś zauważył podobną przypadłość u siebie? 

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
DANIELoooo
Pathfinder
Opcje
To zmień na uwypuklenie głosu i spróbuj z kimś porozmawiać

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Podczas połączenia wchodzisz w panel ustawień --> Tryb mikrofonu --> klikasz uwypuklenie głosów. Dodatkowo podsyłam link do filmiku który pokazuje jak to zrobić. Jeśli to nie zadziała Wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa danych.

[Poradnik] Jak wykonać bezpieczny wipe cache partition.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Filmik] Jak włączyć uwypuklenie głosów?
https://quickshare.samsungcloud.com/g5k9vSwXZGSf

Pozdrawiam1743793927350.jpg1743793927379.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 Odpowiedzi
DANIELoooo
Pathfinder
Opcje
Witam

Niestety ja nie kupiłem jeszcze Samsunga Galaxy s25 Ultra ale może wiem jak ci w tym pomóc...

Cześć! Rozumiem Twój problem. To frustrujące, gdy nowszy telefon działa gorzej w tak podstawowej funkcji jak rozmowy. Skoro w S23 Ultra nie miałeś tego problemu, a w S25 Ultra się pojawił, istnieje kilka możliwości i kroków, które możesz podjąć, aby spróbować to poprawić:

Sprawdź ustawienia mikrofonu i redukcji szumów:
* Tryb mikrofonu podczas połączeń: Podczas rozmowy telefonicznej, spróbuj poszukać opcji "Tryb mikrofonu" lub podobnej. Zazwyczaj znajduje się ona na ekranie połączenia lub w szybkich ustawieniach (przesuń palcem z góry ekranu). Sprawdź, czy masz ustawioną opcję "Redukcja szumów" lub "Izolacja głosu". Jeśli jest ustawiona na "Standardowy" lub "Wszystkie dźwięki", zmień ją na opcję redukującą hałas.

Dodatkowe ustawienia dźwięku: Przejdź do Ustawienia > Dźwięki i wibracje > Zaawansowane ustawienia dźwięku > Jakość i efekty dźwięku. Sprawdź, czy nie ma tam żadnych ustawień, które mogłyby wpływać na działanie mikrofonu podczas rozmów.

Sprawdź fizyczne przeszkody:
* Otwory mikrofonów: Upewnij się, że otwory mikrofonów w Twoim S25 Ultra nie są zatkane kurzem, brudem lub folią ochronną (jeśli używasz). Zazwyczaj znajdują się one na dolnej i górnej krawędzi telefonu Etui ochronne: Sprawdź, czy Twoje etui nie zasłania w żaden sposób otworów mikrofonów. Spróbuj przeprowadzić rozmowę bez etui, aby sprawdzić, czy to rozwiązuje problem.

Zaktualizuj oprogramowanie:
* Upewnij się, że Twój S25 Ultra ma zainstalowaną najnowszą wersję oprogramowania. Przejdź do Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj. Aktualizacje często zawierają poprawki błędów i ulepszenia działania różnych funkcji telefonu, w tym mikrofonu.

Jeśli boisz lub nie chcesz zrobić niektórych rzeczy to nie rób.

Powiedz czy pomogło.

Pozdrawiam

DANIELoooo
0 Like
MiMat89
Pioneer
Opcje
Ja tak mam na s24 ultra że słychać bardzo podobno otoczenie np telewizor a ja go prawie w ogóle nie słyszę nie wiem o co chodzi
0 Like
Tomek000K
Journeyman
Opcje
Z tych opcji podczas rozmowy widzę tylko standardowy (ustawiony teraz) i uwypuklenie głosów. Otwory mikrofonów nie są zasłonięte. Telefon jest w oryginalnym etui
0 Like
DANIELoooo
Pathfinder
Opcje
Dobrze czy włączyłeś wlaczyc uwypuklenie głosu i spróbowałeś z kimś przez telefon porozmawiać??
0 Like
Tomek000K
Journeyman
Opcje
Tak, cały czas jest tryb standardowy, więc nic tu nie zmieniałem.
Rozwiązanie
DANIELoooo
Pathfinder
Opcje
To zmień na uwypuklenie głosu i spróbuj z kimś porozmawiać
Rozwiązanie
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Podczas połączenia wchodzisz w panel ustawień --> Tryb mikrofonu --> klikasz uwypuklenie głosów. Dodatkowo podsyłam link do filmiku który pokazuje jak to zrobić. Jeśli to nie zadziała Wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa danych.

[Poradnik] Jak wykonać bezpieczny wipe cache partition.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Filmik] Jak włączyć uwypuklenie głosów?
https://quickshare.samsungcloud.com/g5k9vSwXZGSf

Pozdrawiam1743793927350.jpg1743793927379.jpg
Tomek000K
Journeyman
Opcje
Przełączyłem na uwypuklenie głosów i mój rozmówca twierdzi że lepiej. Potestuje jeszcze w kolejnych dniach. Dzięki!
0 Like
Tomek000K
Journeyman
Opcje
Spróbuj z tym uwypukleniem głosów