Witam
Niestety ja nie kupiłem jeszcze Samsunga Galaxy s25 Ultra ale może wiem jak ci w tym pomóc...
Cześć! Rozumiem Twój problem. To frustrujące, gdy nowszy telefon działa gorzej w tak podstawowej funkcji jak rozmowy. Skoro w S23 Ultra nie miałeś tego problemu, a w S25 Ultra się pojawił, istnieje kilka możliwości i kroków, które możesz podjąć, aby spróbować to poprawić:
Sprawdź ustawienia mikrofonu i redukcji szumów:
* Tryb mikrofonu podczas połączeń: Podczas rozmowy telefonicznej, spróbuj poszukać opcji "Tryb mikrofonu" lub podobnej. Zazwyczaj znajduje się ona na ekranie połączenia lub w szybkich ustawieniach (przesuń palcem z góry ekranu). Sprawdź, czy masz ustawioną opcję "Redukcja szumów" lub "Izolacja głosu". Jeśli jest ustawiona na "Standardowy" lub "Wszystkie dźwięki", zmień ją na opcję redukującą hałas.
Dodatkowe ustawienia dźwięku: Przejdź do Ustawienia > Dźwięki i wibracje > Zaawansowane ustawienia dźwięku > Jakość i efekty dźwięku. Sprawdź, czy nie ma tam żadnych ustawień, które mogłyby wpływać na działanie mikrofonu podczas rozmów.
Sprawdź fizyczne przeszkody:
* Otwory mikrofonów: Upewnij się, że otwory mikrofonów w Twoim S25 Ultra nie są zatkane kurzem, brudem lub folią ochronną (jeśli używasz). Zazwyczaj znajdują się one na dolnej i górnej krawędzi telefonu Etui ochronne: Sprawdź, czy Twoje etui nie zasłania w żaden sposób otworów mikrofonów. Spróbuj przeprowadzić rozmowę bez etui, aby sprawdzić, czy to rozwiązuje problem.
Zaktualizuj oprogramowanie:
* Upewnij się, że Twój S25 Ultra ma zainstalowaną najnowszą wersję oprogramowania. Przejdź do Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj. Aktualizacje często zawierają poprawki błędów i ulepszenia działania różnych funkcji telefonu, w tym mikrofonu.
Jeśli boisz lub nie chcesz zrobić niektórych rzeczy to nie rób.
Powiedz czy pomogło.
Pozdrawiam
DANIELoooo