Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania Galaxy S25 | S25+ | S25 Ultra

(Temat utworzony: 22-01-2025 10:42 PM)
10127 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

008-family-galaxy-s25ultra-titaniumsilverblue-s25plus-navy-s25-icyblue.jpg

W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy S25, Galaxy S25+, Galaxy S25 Edge oraz Galaxy S25 Ultra. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant EUX). Telefony pochodzące od operatorów z reguły otrzymują aktualizacje w późniejszym terminie.

Jak długo będą wspierane telefony?

7-updates.jpg

Najnowsze flagowce Samsung kontynuują zobowiązanie firmy do wydłużenia cyklu życia produktu, oferując 7 generacji aktualizacji systemu operacyjnego i 7 lat aktualizacji zabezpieczeń:

• System: 7 dużych aktualizacji systemu począwszy od Android 15 z One UI 7.0
  • Bezpieczeństwo: 7 lat aktywnego wsparcia począwszy od stycznia 2025

Informacje o aktualizacjach:

update.jpg

Galaxy S25 (SM-S931B):

Galaxy S25+ (SM-S936B):

Galaxy S25 Edge (SM-S937B):

Galaxy S25 Ultra (SM-S938B):

Dodatkowe informacje:

Przydatne odnośniki na forum:

Przydatne zewnętrzne odnośniki:

224 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Fabrycznie w telefonach Galaxy S25 kupionych w przedsprzedaży znajduje się oprogramowanie w wersji S93*BXXU1AYA1 z poprawkami bezpieczeństwa z grudnia 2024. To oznacza, że w niedługim czasie pojawi się aktualizacja - być może po wyciągnięciu telefonu zakupionego w przedsprzedaży będzie na nas czekać aktualizacja ze styczniowymi poprawkami. Wersja nakładki to One UI 7.0. Poprawki systemowe Google Play są na poziomie października 2024.

Screenshot_20250123_181250_Settings_1.jpg

Widać też nowszą wersję jądra systemu Android. W modelach Galaxy S24 jest to wersja 6.1.75 a w najnowszych modelach jest to wersja 6.6.30. Nowsze są też dwa elementy w wersji oprogramowania zabezpieczeń (FIPS SKC oraz FIPS SCrypto). Więcej różnic nie zauważyłem.

Piotr T_
Journeyman
Opcje

Witam a jak wygląda sprawa integracji z smartwatchami firmy Garmin?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Piotr T_ Nie ma informacji na temat specjalnej kompatybilności ze sprzętami Garmina. Raczej należy się spodziewać, że wszystko będzie działało tak samo jak wcześniej.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niektóre portale podają, że Samsung rozpoczął udostępnianie pierwszej aktualizacji oprogramowania o numerze S93*BXXU1AYAA z lutowymi poprawkami bezpieczeństwa. Nie wiadomo jednak czy ta wersja pojawi się również u nas.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Zobaczcie ile waży pełny system na modele S25 😎

download.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

A takie wielkości mają poszczególne składowe One UI 7.0 Android 15 dla modeli S25. Paczka zawiera wersję 1AYA1, czyli tą która jest obecnie zainstalowana w telefonach.

1AYA1.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
MichaalK
Navigator
Opcje

Witam 

Można wiedzieć co jest w aktualizacji one ui 7 która jest w rozmiarach prawie 24GB ? Rozumiem że systemy szpiegowskie tyle ważą?.😆🫢
rycerzjedi
Explorer
Opcje

Kiedy odbędzie się aktualizacja Samsunga Galaxy S25?Bo jestem nowym użytkownikiem a nie miałem jeszcze żadnych aktualizacji poza zabezpieczeniami Google 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rycerzjedi, Niedługo powinna pojawić się pierwsza aktualizacja oprogramowania. Niestety nie znamy dokładnego terminu.