Witam,
Ponieważ forum jest zalewane postami jak grzybami po deszczu utworzyłem ten post aby skierować wszystkie inne odnośnie niedziałających promek buds2, itd tutaj.
Zgodnie z postem jeśli jesteś jedną z osób która zakupiła szczęśliwie przedpremierowo tak jak ja telefon: S24, S24+lub S24U... oraz została wprowadzona w błąd, lub nie poinformowana o liczbie ilości SZTUK PROMOCJI słuchawek które rozeszły się w powietrzu jak kamfora wylądowałeś prawidłowo.
Ja zamówiłem swój telefon na X KOMie przedpremierowo o 19:01 17.01.2024.
Chciałem skorzystać z większej pamięci 2x oraz Buds2:
"Odbierz słuchawki Galaxy Buds2 w prezencie
1) Zamów do 23.01.2024 smartfon z serii Galaxy S24
2) Aktywuj smartfon i zaloguj się do aplikacji Samsung Members
3) Wypełnij formularz zgłoszeniowy i odbierz słuchawki"

Zgodnie z promocją zakupiłem przedpremierowo telefon i czekałem do dzisiaj aby go zarejestrować w celu odebrania słuchawek.
Po odebraniu telefonu dzisiaj 24.01.2024, oraz zaktualizowaniu aplikacji Samsung Members w formularzu dowiedziałem się iż istnieje jakiś limit sztuk Buds2 odbioru o którym nie było żadnej informacji w okienku promocji co wprowadzało wszystkich klientów w błąd. 👋🙂
Zgodnie z promocja informacja o limitowanej ilosci sztuk powinna byc widoczna odrazu przy wyswietleniu, a nie informowac klienta dopiero po odbiorze telefonu rejestrując go w aplikacji, aby skorzystac z promocji.
"Osiągnięto maksymalna liczbę zgłoszeń w ramach promocji."

Jeśli również zostałeś wprowadzony w błąd i nie jesteś w stanie skorzystać z promocji która ci przysługuję proszę o skontaktowanie się ze mną.
W treści wiadomości możecie dodać screena promocji wprowadzającej was w błąd lub czy powiadomił was sprzedawca o możliwości odbioru przy przedpremierowym zakupie.
Zbieram obecnie bazę osób poszkodowanych, aby skontaktować się z Rzecznikiem praw Konsumenta.
Poproszę o wypowiedz przedstawiciela Samsunga co z takimi osobami jak my które zostały poszkodowane/oszukane pierwszego dnia odbioru telefonu przedpremierowego zakupu. Czy my otrzymamy te słuchawki? Z tego co widzę ta promocja X koma całkowicie okłamuje klienta bo pomimo tego iż zamówiłem telefon o 19:01 17.01.2024. Nie jestem w stanie odebrać słuchawek buds2.
Zaznaczę iż w innych sklepach np. Media Expert, RTV AGD sprzedawcy również wprowadzają klientów w błąd i włąsnie rozważam anulację zamówienia telefonu S24 Ultra 1TB dla mojej kobiety oraz zwrot swojego.
Aktualizację:11:00 25.01.2024
- Zgodnie z wiadomością
@OleksiiA odbierz Galaxy Buds2 formularze działają!
14:07
-Kontaktowałem się z dwu krotnie z Media Expertem oraz Rzecznikiem praw konsumenta.
-Media Expert przy pierwszym kontakcie rozłączyli się. Bardzo miło
🙂-Media Expert przy drugim kontakcie i powiadomieniu o nagrywaniu rozmowy już się nie rozłączyli.
Dowiedziałem się od konsultanta, iż powinien zostać powiadomiony sklep przez Samsunga o wyczerpaniu ilości kodów, aby powiadomić klientów o wyczerpaniu puli kodów promocji na ich stronie i ściągnąć promocję która wprowadza w dalszym ciągu klientów w błąd.

1. i 2.Media Expert obecna promocja 3.Samsung.com/pl obecna promocja
Konsultant sam sprawdził że według ich strony w dalszym ciągu widnieje opcja odkup 3000zł lub 400zł zwrot.
W razie o nie wywiązanie się z umowy należy złożyć reklamację na sklepie zakupu lub złożyć zwrot towaru.
-Rzecznik praw konsumenta potwierdził stanowisko konsultanta z Media Expert. Promocja powinna być jasno opisana i zostać ściągnięta jeśli została wyczerpana, a nie wprowadzać w błąd klientów co narusza prawa konsumenckie. Skoro widniało coś na stronie sklepu(producenta), musi się on z tego wywiązać lub ustosunkować w razie nie otrzymania należy pisać reklamację.
15:05
-Zwrot 400zł nie działa informacja wraz z błędem.
"Brak dostępnych kuponów. (4410)"
15:31
-
@OleksiiA Obecnie przy kuponach widnieje się taka informacja:"
PROSIMY O CIERPLIWOŚĆ PULA KODÓW ZOSTANIE WKRÓTCE ZWIĘKSZONA" 23:49 25.01.2024- komunikat w formularzu odbioru Galaxy Buds 2 o wyczerpaniu zapasów- Odnośnie 400zł zwrotu dalej czekamy
1:00 26.01.2024
- No i się wydało kto wysyłał już przedpremierowo przed innymi sklepami 19-22.01.2024.(operatorzy lub w elektromarket). Jak dla mnie słabo panie i panowie niektórzy nie mieli żadnych szans. 🤦♂️
https://antyweb.pl/samsung-s24-jak-nie-robic-przedsprzedazy
1:00 26.01.2024
- Odnośnie 400zł zwrotu dalej czekamy
"PROSIMY O CIERPLIWOŚĆ PULA KODÓW ZOSTANIE WKRÓTCE ZWIĘKSZONA"
12:45 26.01.2024- Kupony 400zł zwrotu działają
-@OleksiiAFormularz dot. BudsFE działa już poprawnie
13:57 26.01.2024
- P
ostaram się aktualizować temat przy odbiorze drugiego telefonu w lutym dla kobiety czy udało mi się odebrać gwarantowane kody i słuchawki. Pozdrawiam Wazzi
17:32 08.02.2024
-04.02.2024 otrzymałem maila od Samsung że moje zgłoszenie na Buds2 jest niekompletne
-05.02.2024 po bezpośrednim kontakcie z infolinią
"Zespół Obsługi Promocji SAMSUNG
samsung@smolar.pl
tel.: (42) 253 49 00"
-moje zgłoszenie zostało zaakceptowane i potwierdzone mailowo że otrzymam słuchawki
17:32 08.02.2024
-07.02.2024 odebrałem z kobietą drugi telefon Samsung Galaxy S24 Ultra zakupiony 23.01.2024 w sieci Media Expert oczywiście ten sam problem...
-na sklepie gwarantowanie przez sprzedawcę jak i mailowo Galaxy Buds2 przy zakupie od 17.01 do 23.01 do godziny 23:59 ("Galaxy Buds2 w prezencie! *Tylko przez pierwszych 7 dni przedsprzedaży!"
-Zgodnie z warunkami promocyjnymi, w ramach gwarancji zakupu w tym okresie, klient miał otrzymać słuchawki Galaxy Buds 2, co potwierdzone zostało również przez sprzedawcę sklepu Media Expert oraz dołączone materiały promocyjne (zdjęcia numer 1, 2 i 3).

- Zgodnie z rozmową z Rzecznikiem Praw Konsumenta złożyliśmy reklamacje na sklepie Media Expert oraz czekamy na odpowiedź co w związku z gwarantowanym produktem...
12.02.2024 19:00
-Odpowiedź Sklepu na naszego maila reklamacyjnego zlozonego z kobieta na Media Expert odnosnie:
("Galaxy Buds2 w prezencie! Tylko przez pierwszych 7 dni przedsprzedaży!")
-Media Expert: "Dzień dobry, uprzejmie informuję, że promocja była realizowana zgodnie z procedurą, przekazuję w załączeniu, nie mogę w związku z tym pozytywnie ustosunkować się do Pani żądań"
-Odesłała nas do zmienionego regulaminu 
Jakiś nowy regulamin od kobiety z Media Expert:
"Akcja Promocyjna Galaxy Buds FE w kolorze grafitowym
Zważywszy, że
1) pula Nagród (słuchawek Galaxy Buds2 w kolorze grafitowym) w promocji prowadzonej w
terminie 17.01.2024 r. – 23.01.2024 r. pod nazwą „Samsung Galaxy Buds2 w kolorze
grafitowym dla pierwszych klientów przedsprzedaży Samsung Galaxy S24, Samsung
Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24 Ultra”, wyczerpała się;"
10.02.2024 Strona Samsunga "Regulamin Promocji
„Samsung Galaxy Buds 2 w kolorze grafitowym dla pierwszych klientów
przedsprzedaży Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24
Ultra” "
-Szkoda tylko że ani pierwszy ani drugi regulamin nie był przedstawiony w materiałach przedsprzedażowych Media Expert tak samo żaden z konsultantów przed zakupem o ilości sztuk nie poinformował na sklepie.
Sprawa wylądowała u Rzecznika Praw Konsumenta: "Niezgodność towaru z promocja."