Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zbiorowe zgłoszenie konsumentów UOKiK odnośnie S24 promocji ,Buds2, Zwrot 400zł ,brak możliwości odebrania itd.

(Temat utworzony: 25-01-2024 02:36 AM)
19797 Wyświetlenia
WazziGaming
Pioneer
Opcje
Witam,

Ponieważ forum jest zalewane postami jak grzybami po deszczu utworzyłem ten post aby skierować wszystkie inne odnośnie niedziałających promek buds2, itd tutaj.

Zgodnie z postem jeśli jesteś jedną z osób która zakupiła szczęśliwie przedpremierowo tak jak ja telefon: S24, S24+lub S24U... oraz została wprowadzona w błąd, lub nie poinformowana o liczbie ilości SZTUK PROMOCJI słuchawek które rozeszły się w powietrzu jak kamfora wylądowałeś prawidłowo.

Screenshot_20240118_223128_Gmail.jpg

Ja zamówiłem swój telefon na X KOMie przedpremierowo o 19:01 17.01.2024.
Chciałem skorzystać z większej pamięci 2x oraz Buds2: 

"Odbierz słuchawki Galaxy Buds2 w prezencie
1) Zamów do 23.01.2024 smartfon z serii Galaxy S24

2) Aktywuj smartfon i zaloguj się do aplikacji Samsung Members

3) Wypełnij formularz zgłoszeniowy i odbierz słuchawki"

S24Note 1TB Buds2.jpg
Zgodnie z promocją zakupiłem przedpremierowo telefon i czekałem do dzisiaj aby go zarejestrować w celu odebrania słuchawek.

Po odebraniu telefonu dzisiaj 24.01.2024, oraz zaktualizowaniu aplikacji Samsung Members w formularzu dowiedziałem się iż istnieje jakiś limit sztuk Buds2 odbioru o którym nie było żadnej informacji w okienku promocji co wprowadzało wszystkich klientów w błąd. 👋🙂

Zgodnie z promocja informacja o limitowanej ilosci sztuk powinna byc widoczna odrazu przy wyswietleniu, a nie informowac klienta dopiero po odbiorze telefonu rejestrując go w aplikacji, aby skorzystac z promocji.

"Osiągnięto maksymalna liczbę zgłoszeń w ramach promocji."

20240124_221500.jpg

Jeśli również zostałeś wprowadzony w błąd i nie jesteś w stanie skorzystać z promocji która ci przysługuję proszę o skontaktowanie się ze mną.

W treści wiadomości możecie dodać screena promocji wprowadzającej was w błąd lub czy powiadomił was sprzedawca o możliwości odbioru przy przedpremierowym zakupie.

Zbieram obecnie bazę osób poszkodowanych, aby skontaktować się z Rzecznikiem praw Konsumenta.

Poproszę o wypowiedz przedstawiciela Samsunga co z takimi osobami jak my które zostały poszkodowane/oszukane pierwszego dnia odbioru telefonu przedpremierowego zakupu. Czy my otrzymamy te słuchawki? Z tego co widzę ta promocja X koma całkowicie okłamuje klienta bo pomimo tego iż zamówiłem telefon o 19:01 17.01.2024. Nie jestem w stanie odebrać słuchawek buds2.

Zaznaczę iż w innych sklepach np. Media Expert, RTV AGD sprzedawcy również wprowadzają klientów w błąd i włąsnie rozważam anulację zamówienia telefonu S24 Ultra 1TB dla mojej kobiety oraz zwrot swojego.

Aktualizację:
11:00 25.01.2024
- Zgodnie z wiadomością @OleksiiA odbierz Galaxy Buds2 formularze działają!

14:07 
-Kontaktowałem się z dwu krotnie z Media Expertem oraz Rzecznikiem praw konsumenta.

-Media Expert przy pierwszym kontakcie rozłączyli się. Bardzo miło 🙂

-Media Expert przy drugim kontakcie i powiadomieniu o nagrywaniu rozmowy już się nie rozłączyli.
Dowiedziałem się od konsultanta,  iż powinien zostać powiadomiony sklep przez Samsunga o wyczerpaniu ilości kodów, aby powiadomić klientów o wyczerpaniu puli kodów promocji na ich stronie i ściągnąć promocję która wprowadza w dalszym ciągu klientów w błąd.
Screenshot_20240125_140123_Chrome.jpgScreenshot_20240125_140052_Chrome.jpgS24 Gwarantowany zwrot albo 400zł.PNG

 1. i 2.Media Expert obecna promocja 3.Samsung.com/pl obecna promocja

Konsultant sam sprawdził że według ich strony w dalszym ciągu widnieje opcja odkup 3000zł lub 400zł zwrot.

W razie o nie wywiązanie się z umowy należy złożyć reklamację na sklepie zakupu lub złożyć zwrot towaru.

-Rzecznik praw konsumenta potwierdził stanowisko konsultanta z Media Expert. Promocja powinna być jasno opisana i zostać ściągnięta jeśli została wyczerpana, a nie wprowadzać w błąd klientów co narusza prawa konsumenckie. Skoro widniało coś na stronie sklepu(producenta),  musi się on z tego wywiązać lub ustosunkować w razie nie otrzymania należy pisać reklamację.

15:05
-Zwrot 400zł nie działa informacja wraz z błędem.
"Brak dostępnych kuponów. (4410)"

15:31
-@OleksiiA Obecnie przy kuponach widnieje się taka informacja:
"PROSIMY O CIERPLIWOŚĆ PULA KODÓW ZOSTANIE WKRÓTCE ZWIĘKSZONA" 

23:49 25.01.2024
- komunikat w formularzu odbioru Galaxy Buds 2 o wyczerpaniu zapasów
- Odnośnie 400zł zwrotu dalej czekamy

1:00 26.01.2024
- No i się wydało kto wysyłał już przedpremierowo przed innymi sklepami 19-22.01.2024.(operatorzy lub w elektromarket). Jak dla mnie słabo panie i panowie niektórzy nie mieli żadnych szans. 🤦‍♂️

https://antyweb.pl/samsung-s24-jak-nie-robic-przedsprzedazy

1:00 26.01.2024
- Odnośnie 400zł zwrotu dalej czekamy
"PROSIMY O CIERPLIWOŚĆ PULA KODÓW ZOSTANIE WKRÓTCE ZWIĘKSZONA" 

12:45 26.01.2024
- Kupony 400zł zwrotu działają
-@OleksiiAFormularz dot. BudsFE działa już poprawnie

13:57 26.01.2024
- Postaram się aktualizować temat przy odbiorze drugiego telefonu w lutym dla kobiety czy udało mi się odebrać gwarantowane kody i słuchawki. Pozdrawiam Wazzi

17:32 08.02.2024
-04.02.2024 otrzymałem maila od Samsung że moje zgłoszenie na Buds2 jest niekompletne
-05.02.2024 po bezpośrednim kontakcie z infolinią 
"Zespół Obsługi Promocji SAMSUNG
samsung@smolar.pl
tel.: (42) 253 49 00"
-moje zgłoszenie zostało zaakceptowane i potwierdzone mailowo że otrzymam słuchawki

17:32 08.02.2024
-07.02.2024 odebrałem z kobietą drugi telefon Samsung Galaxy S24 Ultra zakupiony 23.01.2024 w sieci Media Expert oczywiście ten sam problem...
-na sklepie gwarantowanie przez sprzedawcę jak i mailowo Galaxy Buds2 przy zakupie od 17.01 do 23.01 do godziny 23:59 ("Galaxy Buds2 w prezencie! *Tylko przez pierwszych 7 dni przedsprzedaży!"
-Zgodnie z warunkami promocyjnymi, w ramach gwarancji zakupu w tym okresie, klient miał otrzymać słuchawki Galaxy Buds 2, co potwierdzone zostało również przez sprzedawcę sklepu Media Expert oraz dołączone materiały promocyjne (zdjęcia numer 1, 2 i 3).

1. media expert gwarancja buds2 pierwszy tydzien.jpg2. media expert gwarancja buds2 pierwszy tydzien.jpg

3. media expert gwarancja buds2 pierwszy tydzien.jpg

-  Zgodnie z rozmową z Rzecznikiem Praw Konsumenta złożyliśmy reklamacje na sklepie Media Expert oraz czekamy na odpowiedź co w związku z gwarantowanym produktem...

12.02.2024 19:00
-Odpowiedź Sklepu na naszego maila reklamacyjnego zlozonego z kobieta na Media Expert odnosnie:
("Galaxy Buds2 w prezencie! Tylko przez pierwszych 7 dni przedsprzedaży!")
-Media Expert: "Dzień dobry, uprzejmie informuję, że promocja była realizowana zgodnie z procedurą, przekazuję w załączeniu, nie mogę w związku z tym pozytywnie ustosunkować się do Pani żądań"
-Odesłała nas do zmienionego regulaminu :face-with-tears-of-joy:
Jakiś nowy regulamin od kobiety z Media Expert:
"
Akcja Promocyjna Galaxy Buds FE w kolorze grafitowym

Zważywszy, że
1) pula Nagród (słuchawek Galaxy Buds2 w kolorze grafitowym) w promocji prowadzonej w
terminie 17.01.2024 r. – 23.01.2024 r. pod nazwą „Samsung Galaxy Buds2 w kolorze
grafitowym dla pierwszych klientów przedsprzedaży Samsung Galaxy S24, Samsung
Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24 Ultra”, wyczerpała się;"

10.02.2024 Strona Samsunga "Regulamin Promocji
„Samsung Galaxy Buds 2 w kolorze grafitowym dla pierwszych klientów
przedsprzedaży Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24
Ultra” "

-Szkoda tylko że ani pierwszy ani drugi regulamin nie był przedstawiony w materiałach przedsprzedażowych Media Expert tak samo żaden z konsultantów przed zakupem o ilości sztuk nie poinformował na sklepie.

Sprawa wylądowała u Rzecznika Praw Konsumenta: "Niezgodność towaru z promocja."

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

Cześć wszystkim!

Dostarczam Wam aktualne oficjalne informacje w sprawie promocji.

Promocja BudsFE: Dla klientów, którzy zamówili smartfony do 23.01, ale nie otrzymają Galaxy Buds2 z uwagi na wyczerpanie się puli, przygotowana została specjalna oferta na słuchawki Galaxy BudsFE. Zarejestrować się do nowej promocji można poprzez aplikację Samsung Members. Szczegóły i ograniczenia można sprawdzić w Regulaminie promocji.

Promocja zwrot 400 zł: Wszystkie osoby, które zakupią swój nowy smartfon z serii Galaxy S24 w przedsprzedaży, tj. do 30.01.2024, otrzymają benefity zgodnie z zaktualizowanym Regulaminem.

Promocja Samsung Care+: Jeśli pojawia się wam komunikat dot. nieprawidłowego numeru IMEI, poczekajcie na aktualizację bazy IMEI i spróbujcie wypełnić formularz następnego dnia. Zgodnie z Regulaminem promocji wnioski można składać do 30.03.2024 r.

Aktualne Regulaminy promocji znajdują się na stronie przedsprzedaży: https://www.samsung.com/pl/campaign/smartphones/przedsprzedaz/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

375 Odpowiedzi
KonyPL
Pioneer
Opcje
Jest jeszcze możliwość błedu, jestem dobrej myśli. Jeżeli jutro rano nie będzie żadnej pozytywnej informacji ze strony samsunga na pewno się skontaktuję.
mathma
Journeyman
Opcje
Mam ten sam problem. Jeżeli rano dalej nie będzie info od Samsunga, będę się kontaktował.
0 Like
WazziGaming
Pioneer
Opcje

Ja również liczę na to że Samsung stanie na wysokości zadania i ustosunkuję się z odpowiedzią odpowiednio do wszystkich poszkodowanych osób. Rozumiem że mega przedpremiera promocję, ale skoro są takie promocję i sklepy naganiają ofertami klientów do zakupu, powinny jasno i przejrzyście od razu dodać informację i ilości sztuk promocji a nie obiecywać jeszcze gruszki na wierzbach. Promocję powinny być przejrzyste, a sprzedawcy jak i strony nie wprowadzać klientów w błąd. Przecież za chwilę się okaże że Samsung po mimo rekordowej sprzedaży zaraz będzie mógł się pochwalić rekordowymi zwrotami telefonów...
Czekamy na odpowiedź dobranoc.

Mighn
Big Cheese
Opcje
T-mobile obiecywało obie promocje, a telefony mają wysyłać dopiero w piątek, zapisałem twojego maila, bo ten post może zostać rano zdjęty przez adminów (lubia 3 niewygodne posty oraz pisać PW z "upomnieniami") i jeśli po otrzymaniu telefonu nie będę miał dostępnych promocji na pewno dam znać.
Ghosterion
Student
Opcje
Również się podpinam i czekam na info od Samsunga.
0 Like
Jagacia
Apprentice
Opcje
Znalazłam tez info ze beda wysyłać inne ale o podobnej wartości. Co z tego skoro nie można wysłać zgłoszenia. 1706147586123.jpg
0 Like
WazziGaming
Pioneer
Opcje
Przezorny zawsze ubezpieczony. Ściągnięcie tego posta będzie tylko świadczyło o winie i złym wizerunku marki. Posiadam kopie zapasowe postów tego jak i innych pozdrawiam dobranoc
boniek90
Apprentice
Opcje
również mam ten sam problem, ściągają wszędzie tę promkę a na xkom tylko jeszcze ona wisi... dokladnie widziałem to samo co Jagacia ze mieli w razie wyczerpania zapasów dawać inne tej samej wartości
0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje
Ja nie otrzymałem nawet telefonu, cały czas mam status "Kompletowanie", także śmiech na sali... Zamówiłem 18 stycznia. Najlepsze jest to, że ojciec też zamówił na ten sam adres i jego telefon dotarł. Oboje wzięliśmy S24U 1TB.

Jak tylko otrzymam i nie będę w stanie otrzymać słuchawek i zwrotu to skontaktuje się z autorem posta.