Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dramat po aktualizacji do OneUi 7

(Temat utworzony: wtorek)
237 Wyświetlenia
PiotrR_
Apprentice
Opcje

Po aktualizacji Galaxy S24+ do OneUi7

1) czcionka widżetu pogody zmniejszyła się 2-krotnie a puste pole wokół tekstu zwiększyło się 2-krotnie - ale dlaczego tak?
2) Samsung zmienił mi układ kontaktów do którego byłem przyzwyczajony od lat - na górze listy ulubione, z których korzystam non stop, potem alfabetycznie cała reszta, tymczasem teraz mam kilka ekranów "ostatnio dodane" i szybciej mi znaleźć ulubione w polu wyszukiwania niż przewijać ekran. Kto normalny chce widzieć na liście telefonu, ostatnio dodane bez możliwości innego układu? Przecież telefon wpisuje się po to, żeby tam został, więc chyba ważniejsze jest to sobie tam przechowuję od dziesięcioleci, niż to co dopiero wpisałem.
3) pole WYSZUKAJ ergonomicznie pasuje na górze ekranu, po dziesięcioleciach przyzwyczajania ludzi we wszystkich aplikacjach, nie tylko smartfonowych - więc dlaczego na ekranie aplikacji pole WYSZUKAJ jest na dole ekranu, jeśli w wielu innych miejscach w telefonie jest jak należy u góry ekranu? Czy ktoś celowo tak utrudnia życie użytkownikom?

Byłem kilka razy dziennie atakowany komunikatem o aktualizacji OneUi i w końcu uległem. I znowu mam gorzej. Dlaczego to musi być tak, że do kilograma dobrych poprawek (choć ja nie odczułem nowości) musi być dorzucone 10% takich zmian?
7 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Witamy w "nowej codzienności" Samsunga - w trosce o lepsze doświadczenia użytkowania... Wyobraź sobie, że niektórym jednak podobają się te "nowości" w stylu cupertino. Z czasem przekonasz się, że jest ich więcej niż 10%...
bialy23
Navigator
Opcje
No dramat s 24 ultra nawet 12 h nie wytrzymuje
0 Like
tan111
Journeyman
Opcje
Na S21 aktualizacja działa świetnie, telefon włącza się szybciej niż przed, jedyne czego mi brakuje to siatki aplikacji 4x5, ale problem można rozwiązać z goodlock
Romuld
Pathfinder
Opcje
U mnie dłuzej coś - ja ładowałem go 2 dni temu .
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PiotrR_,

Ad 2. Kontakty widoczne w zakładce Ostatnio dodane znikną po jakimś czasie, a jeśli nie to wystarczy wejść i wyjść w dany kontakt, aby przestał się w niej pojawiać. Jeśli zrobisz tak z każdym, to zakładka całkowicie zniknie.

Ad 3. Łatwiej jest sięgnąć kciukiem do paska, który znajduje się na dole niż na górze. Długo zwlekano z tą zmianą, ale teraz jest to ujednolicone z pozostałymi paskami wyszukiwań w systemie.

miroON
Big Cheese
Opcje
aaaa taki był płacz kiedy O Ui 7.0 👀🫣😂
ksumi52
Journeyman
Opcje
System Android 15 z One UI 7 oferuje znakomitą intuicyjność i prostotę obsługi, gwarantując płynne działanie. Należy jedynie oczekiwać na kolejną aktualizację obejmującą poprawki bezpieczeństwa i optymalizacje systemowe.
0 Like