Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszmar One UI 7

(Temat utworzony: 14-04-2025 09:27 PM)
4695 Wyświetlenia
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Po miesiącach oczekiwań w końcu mój Galaxy S24+ otrzymał nową wersję Androida z One UI 7. I niestety wraz z tą aktualuzacją zaczął się mój koszmar. Poza kilkoma wizualnymi zmianami i wątpliwej jakości i marnej użyteczności rozwiązaniami AI zaczął się niesamowity drenaż baterii. Żeby to lepiej zobrazować to pisząc tego posta ubyło mi 2% baterii! Nowy One UI pożera energię w tempie zastraszającym. Mimo 7 wersji beta znów poszło coś nie tak. Jak widać koszmar lubi się w Samsungu co jakiś czas powtarzać. A teraz dowiaduję się, że aktualizacja do One UI 7 została wstrzymana! I co teraz? Co mam zrobić, że muszę teraz dwa razy dziennie ładować swój telefon, gdy do tej pory bateria starczała na 1,5 - 2 dni. Znów czuję się zrobiony w balona przez Samsunga. Po co mi obietnice 7-iu lat aktualizacji, jak te, które wychodzą, pojawiają się rzadko i to z okropnymi błędami. Naprawdę nie da się tego ogarnąć? A najgorsze jest to, że Samsung traktuje swoich klientów jak beta testerów!!!
87 Odpowiedzi
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Nie zauważyłem tego u siebie na s24 ultra. Na początek Wykonaj zabieg wipe cache partition. Zabieg nie usuwa danych.

[Poradnik] Jak wykonać bezpieczny wipe cache partition.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

Pozdrawiam
mil0rd
Student
Opcje
U mnie podobny problem w S24. Po aktualizacji telefon zaczął zżerać baterie, się grzeje i czasami samo UI ma zwieche. Restart telefonu i czyszczenie wipe cache nie pomogło.
Mam ciekawe spostrzeżenie, że po wyłączeniu wifi problem z ubywaniem baterii znika
Artek740823
Navigator
Opcje
Ja również zauważyłem w S24ultra znacznie szybsze zużycie baterii i brak szybkiego ładowania
Aniolasek
Journeyman
Opcje
W fold6 nie zauważyłam tego problemu.
Max_Maximus
Explorer
Opcje
Bo problem dotyczy Galaxy S24 i S24+ na Exynosie 2400
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Wszytko w jednym zdaniu😂😂 Ironia oczywiście
m4tekt
Voyager
Opcje
U mnie na s24 wszystko działa dobrze. Nawet bym powiedział, że szybciej😅
Max_Maximus
Explorer
Opcje
U mnie na "starym" sofcie było w Antutu 1,82mln, a teraz na OneUI 7 jest 1,75mln. Mam odczucie, że system jest bardziej ociężały, animacje się przycinają, a sam telefon bardziej się grzeje. Najbardziej denerwuje jedak drenowanie baterii.
KamTrz
First Poster
Opcje
Tez mam s24+, faktycznie jakby bateria starczała na krócej. Aktualnie mam bardziej problem z aplikacją zegara. Na zablokowanym ekranie nie mam informacji że budzik jest nastawiony, jedynie co znalazłem opcje żeby ustawić widżet. Jednak widzet jest aktywny nawet jak nie mam ustawionego żadnego alarmu🙀