Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga! Ostra zadyszka Galaxy S24+

(Temat utworzony: 30-01-2024 10:13 PM)
1471 Wyświetlenia
Pablittoo
Pioneer
Opcje
Po przeczytaniu wszystkich postów na temat S24 myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy aż tu nagletelefon zaczyna mi ćwierkać! Testowałem aparaty i porównywałem zdjęcia między S22+ a S24+. Wiadomo, telefony oba się delikatnie nagrzały, jak to bywa przy dłuższej chwili z włączonym aparatem, z tym że z S24+ nagle zaczęły dobiegać niepokojące dźwięki niczym stary dysk HDD w dziesięcioletnim laptopie mający trudności się rozpędzić! Najpierw delikatne trzeszczenie, a potem "ćwierkanie". Najbardziej słyszalne po użyciu aparatu 50MP oraz trybu nocnego. Słyszalne zaraz po otwarciu Galerii z poziomu aplikacji aparatu.

Czy ktoś z obecnych użytkowników serii S24 zauważył coś podobnego? 
Czy możecie to sprawdzić u siebie? 
A może to tylko mój egzemplarz?

Cały mój test zajął może z 40 minut (robienie zdjęć i po chwili przeglądanie ich w galerii, więc telefony miały czas na odpoczynek między sesjami z odpalonym aparatem - nie katowałem ich).
jakublubkuba
Explorer
Opcje
Ja w s24 nie mam takiego dźwięku
Pablittoo
Pioneer
Opcje
Hej, dzięki za info. Wiedziałem, że autofocus potrafi wydawać klikający dźwięk jak nie może złapać ostrości, ale o szumie nie wiedziałem szczerze mówiąc. Nigdy w sumie nawet nie zauważyłem go.

Ale problem też w tym, że tutaj szum i ćwierkanie słychać nawet bardziej w Galerii niż w samej aplikacji aparatu, a to już nie wydaję mi się normalne
0 Like
Pawlix
Navigator
Opcje
Sprawdziłem z ciekawości w s9+ i tam też jest taki szum dobiegający z aparatu i ekranu tylko trochę cichszy więc może faktycznie taki urok aparatu ( ale w galerii u mnie nie ma takich szumów, sprawdź może czy w tle nie masz odpalonej apki z aparatem )
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W każdym telefonie z autofocusem u każdego producenta będzie taki efekt, jeśli weźmiemy jakiś tańszy model już tego nie usłyszymy. Dźwięk dobiega od strony ekranu bliżej głośnika i z tyłu przy aparatach aparatu.
0 Like
Pablittoo
Pioneer
Opcje
No właśnie widzę, że chyba nie do końca jasno określiłem mój problem, bo Panowie bardzo naciskają na to, że aparat jest w porządku, gdzie mnie bardziej martwi fakt, że niepokojące dźwięki słychać w galerii podczas przeglądania zdjęć 😅
Pawlix
Navigator
Opcje
A czy poza galerią np. Pod dużym obciążeniem procesora też są takie trzaski/syki ??? Może to piszcząca cewka - w laptopach czesta przypadlosc
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wyłączyć i włączyć ponownie telefon. Jeśli to nie pomoże można spróbować wyczyścić dane aplikacji Galeria
- USTAWIENIA
- APLIKACJE
- GALERIA
- PAMIĘĆ
- WYCZYŚĆ DANE
miroON
Big Cheese
Opcje
w s23u żadnych dziwnych dźwięków nie słychać nawet podczas potrząsania telef
0 Like
userxad
Voyager
Opcje
Jest bardzo ciche włącz nagrywanie i przełączaj się pomiędzy aparatami przyłoż ucho do smartfona i usłyszysz ten dźwięk.
0 Like
Pablittoo
Pioneer
Opcje
Wszystkie zalecenia wykonane, ale niestety problem nie zniknął. Teraz cały czas podczas przewijania jakichkolwiek treści słychać delikatny szum (co prawda słyszalny tylko w całkowitej ciszy lub z uchem przy głośniku), a jak telefon się nagrzewa to słychać jeszcze to piszczenie takie jak przy piszczącej cewce (jak przyrównał tu kolega) czy przy złym ułożeniu telefonu na ładowarce indukcyjnej 😩
0 Like